Habásek wrote:
Sorry, nevystartoval jsem, ale tyhle báchorky o update mě drobet vytáčí. Obzvláště u značek jako je Futaba atd. Myslíte že update vydali aby lidé padali? To že nejde pár klonů možné je, asi se snaží chránit to své.
I Futaby 14SG jsem updejtoval několik na v5.0 a žádný problém jsme nezaznamenaly. Přijímače orig. Futaba a Corona SB.
FailSafe jde nastavit krásně při párování, hold na plynu a poloha pák jak jak je máš, takže třeba 0° kolektiv.
Doporučuji s-bus přijímače (využít kanálů pro banky) a výstup plynu také ze Spirita v AUX do reglu.
Přes S-BUS jsem měl zapojeno, ale potýkal jsem se s problémem "krokování" kolektivu, tak jsem přešel na PWM.
Jinak řešení bylo nakonec jednoduché. V podstatě mi pomohl Habásek
, který zmínil párování. Ono totiž je to celé o tom, že po update na v5 se v MENU změnilo napěťová hodnota pro aktivaci Batt. FailSafe z 3,8V na najednou 6V. Logicky tedy na BufferPack 4xNiMh se B.F/S aktivoval a držel zapnutý. Bohužel je to v Rádiu rozdělené a napěťová hranice B.F/S se nastavuje úplně v jiném MENU než samotný FailSafe. Takže vlastně vše funguje jak má! Každopádně si z toho beru ponaučení, protože kdyby tam dali tředa 5,5V (já létám BEC na 6V) už jsem mohl nedobrovolně autorotovat
Kdo tedy používá B.F/S pozor na update!
Díky za pomoc