Tak jsem dneska polítal 5 baterek,
všechno je O.K. Vlastně to bylo poprvé, co jsem lítal dlouhou dobu v čistém Akro=Normal módu, bez toho, abych si pomáhal Stabil berličkou. Musel jsem se soustředit a poctivě řídit, ale šlo to dobře. Jako Helipad jsem si dal velký kus kartonu (byla vysoká tráva), a z něj jsem startoval a na něj přistával, nebyl problém. Jen občas jsem na přistání nalítával několikrát
Helina je po nastavení (expa + upravené parametry co mi doporučil ZeXx) hodná a nezáludná. Viset není problém, je to stabilní jako prase, piruety to drží jako přišité, jen mám zatím problém letět dopředu a kroužit si svobodně jako s letadlem. Ve Stabil módu jsem samozřejmě lítal ihned jako král, ale to je dobré jen pro začátek, aby člověk viděl že to lítá. Ten Normal mód, to už je jiný level, musím se držet abych nedělal kraviny a řekl bych, že to bude chtít spoustu nalítaných motohodin, než poletím jako ptáček. 90% času jsem strávil ocasem k sobě, občas jsem si dovolil mírnou zatáčku, zkusit menší či větší náklon, srovnat a dost.
Zkoušel jsem ZÁCHRANU a to je tedy maso! Zcela bezchybná věc!!!
Ihned se srovná a začne krásně stoupat, LIKE A CHARM!!! Zkusil jsem to cvičně cca 10 x a pak najednou přišla situace, kdy jem záchranu opravdu skoro potřeboval. AUTOMATICKY jsem sáhnul po přepínači, ono se to srovnalo a byla pohoda. Měl jsem z toho opravdu výborný pocit, protože ten pohyb byl automatický a zafungoval!!!
Tedy se chci zeptat vás, co tyto začátky už máte za sebou:Představte si, jak poletuju opatrně ocasem k sobě, vyrovnávám do vodorovna, občas zkusím popojet dopředu/dozadu, opatrnou zatáčku atd.
A JAK DÁL? Co je správná metoda pro pokračování? Mě se zdá dobré třeba zatočit směrovkou, kouknout se jak to vypadá ze strany, pomalu rozletět výškovkou dopředu a udělat obyčejnou zatáčku kolem dokola, o průměru 10m.
Ještě chci poděkovat všem, co mi tady pomohli, ZeXxovi i ostatním! Díky vám se posunuju dál... Jdu nabít baterky