Ahoj,
před časem jsem poprvé letěl se Spiritem (T-Rex 450 Pro).
Zálet se konal za VELICE silného větru, takže jsem se neodvážil dát jiný režim než Stabilizační. Ale byl jsem obrovsky spokojen.
Pak dlouho nebylo počasí,tak jsem se věnoval helině, doladil jsem převody, předělal smykátko atd. A taky jsem sáhnul do konfigurace.
Při tom záletu se mi zdálo, že je to na kniply hodně líně, proti tomu větru jsem nesíthal odporovat. Dal jsem tedy Priorituu kniplů na hodnotu 7 a i dále jsem to nějak rozvrtal, myslel jsem že to bude fajn. Helinu jsem zapínal na louce, byla určitě při zapínání dosti šikmo.
Takže jsem vystartoval ve Stabil režimu, helina stála krásně na místě jako přibitá. Tak jsem dal jeden okruh o průměru tak 10 metrů, v průběhu toho okruhu se helina začala sunout ke straně, když jsem pustil kniply, tak se sunula dosti rychle pryč. Bylo téměř bezvětří. Nemohl jsem jí dostat k sobě, jako by kniply byly velice slabé, dával jsem plnou výchylku ale jelo to na druhou stranu. Normální režim jsem se neodvážil cvaknout. No skončilo to autorotací tak ze 3 - 4 metrů, ve vzdálenosti přes 200 metrů od sebe, přistání jako do peřinky, ale jen tak-tak
naštěstí bez následků.
Otázka:
Z čeho si jednotka bere vodorovnou úroveň? Nebyla chyba, že jsem jí zapínal na šikmé ploše? Jinak si nedovedu vysvětlit, proč mi tak utíkala.
Moc děkuju za vysvětlení.