Dneska jsem poprvé vyletěl (T450Pro), jsem nadšen! Byl velice silný vítr, 5 - 6 m/s, stromy se ohýbaly, ale když musíš tak musíš...
Takže jsem vyletěl ve Stabil módu, vše O.K., ale občas se ocas (ve visu) náhle otočil doleva (tedy přesněji řečeno ocas doprava, vrtulník tedy doleva), třeba o 1/8 kruhu, nebo i více, až tak 1/4 otočky. Vždy za pár vteřin jeden případ. Trochu jsem se s tím musel prát. Přitom mezi těmi náhlými otočeními to drželo jako přibité. Vrtulník při tomto byl většinou proti větru nebo vítr šel zprava.
Zkoumal jsem to, a zjistil, že když pustím kniply, skoro to nedělá. Stačilo ale nepatrně podvědomě začít korigovat směrovku (stačil jen mikropohyb třeba doprava), a vrťas občas "hodil levou", a musel jsem ho srovnat kniplem doprava.
Pomohlo v programu Spirit Settings trovhu posunout subtrim směrovky doprava, o pár ťuků a už je to v pořádku, už to nezatáčí samovolně doleva.
Otázka: To co jsem udělal (ten subtrim směrovky) je správné řešení?Jinak jsem si nádherně polítal, i přes tu vichřici, 6 baterek, průlety, osmičky, piruety... Kolega co s vrtulníky normálně lítá, pouze se svou helinou odstartoval a ihned přistál, že se to za takového počasí nedá
Pravda, celou dobu jsem lítal ve Stabil módu (tedy v záchraně), jednou jsem se opovážil cvaknout na normální mód a ihned jsem to cvakal nazpět, málem jsem skončil na hlavě, ten vítr byl děsný. Tak až někdy za bezvětří