No jo, ale u me jsou zvysene vibrace v ose Y i po odpojeni ocasu. A taky ta hlavni problemova vibrace neni ve frekvenci toceni vrtulky, ale hl. rotoru. Resp. i na frekvenci vrtulky, ale ta je vyrazne mensi nez od hl. rotoru.
Proste jsou na ose Y vetsi vibrace na vetsine frekvenci... Zacinam si myslet, ze to je konstrukci ramu. Prece velikost vibrace rotacniho pohybu v rovine, ktera je kolma na jednu z os (a to u vrtulniku pro hl. i vyr. rotor plati), by mela byt cca stejna ve 2 osach, ne? A ja mam vibrace vyrazne vyssi jenom v jedne... Nejak si "selskym" rozumem (uznavam, ze to muze byt zavadejici) neumim predstavit jak k tomu muze dojit jinak, nez konstrukci ramu (ta ovlyvni sireni/tlumeni vibraci od zdroje) nebo odlisnosti mereni v teto ose.
No nic, dokud se mi nezacne viditelne "klepat" vrtulnik ve vzduchu, nebudu to resit a budu letat. Ted jsem se do toho pustil, protoze jsem menil regulator, takze jsem to mel skoro cele rozebrane. Rad bych sice znal pricinu, ale uz nevim co zmenit. Mozna casem si Spirita koupi nejaky dalsi majitel Mini titana a potom alespon budu mit nejake porovnani...
_________________ TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
|