zorem wrote:
Už jsem to odzkoušel, automatická záchrana funguje excelentně, nastavená výška odpovídá, během letu se nemění, a každý let je v podstatě na stejno. Takže, excelentní a použitelné.
Jen se chci zeptat na nastavení ovládání. Dal jsem automatickou záchranu na banku 1.
Banka 0 je normál , Banka 1 je s automatickou záchranou a banka 2 je záchrana .
Funguje to , ale není to ideální.
Mimo obsazení bank , je v tom další problém , a to závažnější, že při aktivované bance 1 - /tj. s automatickou záchranou/ je při zapnutí autorotace , stále aktivní automatická záchrana .
To znamena , že při eventuelní autorotaci by stále aktivní automatická záchrana nepustila vrtulník pod nastavený výškový limit, snažila by si přidat kolektiv, až by klesly otáčky na pádovku- nastal by neřízený pád.
Pochybuji, že v krizovce nejdřív přepnu na banku 0- tj. bez automatické záchrany / a pak bleskově ještě zapnul autorotaci.
Takže se chci zeptat , jak to máte nastavené, připadají v úvahu to aplikovat do letových režimů, kde je autorotace nadřazena všemu ostatnímu,
nebo automatickou záchranu dát na zvláštní vypínač , a dát mix , pokud se zapne autorotace tak se vypne automatická záchrana. Díky za nápady a názory.
Ahoj,
vyhoda u spirta je, že jak si to vymyslíš tak to uděláš. A ano automatická záchrana a autorotace nejde úplně dohormady, zkusil jsem si to.
Takže ve chvíli aktivace autorotace, tak bych určitě udělal vypnutí automatické záchrany. Pak nastavá situace kdy ti například vypne motor, tak tam už bude asi na pilotovi, aby nějak automatickou záchranu zrušil.
Mám nastaveno: Banka 0 - normální let a záchrana, Banka 1 - normalní let a stabilizace. Teď momentálně místo stabilizace je tam automatická záchrana. Takže i když mám automatickou záchranu mohu použit normální záchranu a nastavení výšky (od FW 3.3.3) se mi nezruší. Banka 2 - normálně nepoužívám, mám nastaven Fail safe.