Ahoj,
asi se tady governor probíral tisíckrát, ale nenašel jsem nic, co by mi pomohlo.
Mám nový Align 470lm s origo kombem a HW RPM senzor.
ESC jsem zkalibroval (ale motor se potom spouštěl a dosahoval maxima celkem daleko od 0% a 100% plynu, takže jsem ještě o 80us a 70us upravil rozsah ve spiritu)
Nastavil jsem převodový poměr s dělitelem a max otáčky. Jinak vše kolem motoru v základním nastavení.
Plyn mám s křivkou 50-100% ve vysílači na potenciometru.
Můj problém ale je, že když zkouším u PC governor bez listů, tak při každém zapnutí motoru buď otáčky sedí nebo ne...projevuje se to tak, že požadované otáčky jsou dobře podle vysílače, ale aktuální jsou o pár set někdy i skoro o 1000 jiné a nesrovnávají se.
Zkoušel jsem různé nastavení, ale nic mi nepřišlo, že by pomáhalo...navíc se stejným nastavením to někdy funguje přesně a jindy ne...
Četl jsem v nějaké diskuzi, že by se měl motor zapínat přímo v režimu governoru a na bance 0...je na tom něco pravdy? Nikde v návodu jsem si toho nevšiml.
Ještě by mě zajímalo...zkoušel jsem různé hodnoty filtrovaní signálu ze senzoru a ani na nejmenší mi v logu nepsal, že by měl rušení...je to tedy nejlepší nechat na nejmenší hodnotě? Jinak v záložce test u senzoru problikává stále aktivní a neaktivní i při vyšších otáčkách, ale to jsem četl, že by mělo být normální.
Omlouvám se za takovou slohovku, většina se mi ve spiritu nakonec podařila nastavit, ale s tímto si nevím rady. Tak za každou odpověď budu rád.