Upřímně?
Co čekáš za odpověď?
Všichni, kdo mají se Spiritem odlétáno tolik, aby mohli hodnotit jsou Ti, kteří se podíleli na jeho vývoji a tak logicky i vývoj odráží jejich pocity a tužby.
Bylo by divné, kdyby si někdo naporoučel jak to má fungovat a pak řekl, že jiné bezpádlo se mu líbí víc.
Na druhou stranu, testovacích pilotů bylo opravdu hodně, a tak byl Tomáš nucen vytvořit takový systém, který dokáže pouhou změnou nastavení uspokojit širokou škálu požadavků jednotlivých pilotů.
Nikdy to asi nebude to nejlepší pro každého. Myslím, že nic takového na světě není.
Tak pokud Ti něco řekne porovnání od zainteresovaného člověka, kterej fandí Spiritu, můžu se pokusit nestraně porovnat V-Bar 4.0 (5.3 PRO) a Spirit - vývojovou verzi někdy ze září, od té doby se Spirit mnohonásobně zlepšil.
Zkusil jsem V-Bar v MiniProtosu a už tehdy mi Spirit seděl daleko víc.
Teď mám V-Bar 4.0 v Riccu, se kterym se přiznám skoro nelétám a to ze dvou důvodů.
-Malá heli mne už vůbec nebaví.
-V-Bar mi příjde, že mi do řízení strašně kecá.
Když to přeženu, je to jako bych někomu řikal, co chci, aby zaletěl, místo toho, abych ten obrat řídil sám.
A to mi hrozně vadí.
Spirit proti tomu udělá přesně to, co moje gramlavý ruce provedou s pákama na vysílači.
Ono se u Spirita dá nastavit i podobné chování jako má V-Bar, ale to jsem jen zjistil a hned přenastavil, jelikož mi to nevyhovuje.
V-Bar 5.3 PRO jsem na druhé jednotce upgradenul, zkusil na MPčku a prodal.
Govík byl super, o něco se všechno zlepšilo oproti govíku z reglu, ale to chování bylo stejné a tak šel hned do světa.
Tomáš tvrdí, že lze nastavením Spirita navodit chování podobné jednotlivým systémům konkurence.
U V-Baru to sedí, u HC, Brain atd. nevím, ty jsem mohl zkusit jen na 2, 3, 4 lety na cizí heli.
Rozhodně to ale neplatí o Beastovi, kterej sem provozoval dost dlouho.
Podobné chování napodobit nelze, jelikož Spirit je řádově o několik pater výš.
Musel bych Spirita schválně nastavit co nejhůř, abych se přiblížil.
Body od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší):
Beast - 3 (a to jsem si kdysi myslel, že je perfektní
)
V-Bar 4.0 - 5
V-Bar 5.3 PRO - 6 (jen díky govíku)
Spirit - 9 (chybí mi govík do spalováku)
Na závěr chci upozornit, že jakékoli porovnání bude vždy subjektivní.
To co se mně líbí a jsem z toho nadšen, to může Tobě vadit tak, že Ti to celé znechutí.