ZeXx86 wrote:
Dobrý den,
upravit kanály tak, aby byl rozsah +/- 100% je dobrý začátek. Tento požadavek je uveden také v manuálu. Žádný z nich by neměl přesahovat 100% v obou směrech.
Pokud se používá funkce Výškové omezení, doporučuji do všech bank nastavit režim Koaxiál. Příp. pokud má být v některé bance aktivní záchrana vždy, tak režim Záchrana, jak to už máte.
Nastavení rozsahu kolektivu v jednotce podle všeho nemáte správně.
Správné nastavení se provádí tak, že si nejdříve povolíte funkci Subtrim (ladění) a prověříte, že je mezi listy přesně nulový náběh. Při složení listů k sobě musí být v jakékoli pozici hlavního rotoru vždy 0°. Pokud tam 0° není, nemá smysl pokračovat dál. Musí se to opravit.
Pak funkci Subtrim (ladění) vypnout a volitelně můžete aktivovat funkci Limity - Rozsah křidélek/výškovky.
Přejit pákou kolektivu úplně nahoru, tj. na 100% (v diagnostice musí být na kanálu kolektivu 100%).
A v této pozici změříte rozsah náběhu, kolik je mezi listy stupňů. Měl byste naměřit těch 10°. Je tomu tak? Pokud ne, snížíte rozsah kolektivu (parametr níže). Dokud tam těch 10° nebude.
Při přesunu kolektivu dolů na -100% by na listech mělo být 10%.
Popisované chování za žádných okolnosti se správným nastavením naštěstí nemůže nastat. Bude problém tedy pouze zde.
Jakmile bude toto v pořádku, pak bude odpovídat i úhel záchranného režimu. Při nastavení 100% bude na listech 10°.
Tedy pokud se aktivuje záchranný režim (ať už funkcí Výškové omezení nebo přímo kanálem), musí být na listech opět 10°.
Model by měl být ve vodorovné poloze a deska cyklika také vždy srovnaná s horizontem bez jakýchkoli odchylek.
Věřím, že toto pomůže.
Jak píši od začátku NEPOMOHLO!!!!
Jak píši výše deska je rovnaná do roviny pomocí subtrimů, pak omezená v KARTĚ LIMITY+ ROZSAH NÁBĚHU, PŘES TO NEFUNGUJE DLE NÁVODU, ANI LOGIKY PROTO JSEM SE NA VÁS OBRÁTIL!!!
Jak píši výš PROTOŽE BY JSETE MI NEVĚŘIL KVŮLI ZVĚTŠENÍ ROZAHU, ROZSAH JSEM ZMENŠIL, STEJNĚ TO NEPOMOHLO jak sem tvrdil že to nepomůže!!!! NEMÁ TO NA TO VLIV PÍŠIT TO POŘÁD DO KOLA.
Tak jak popisujete to má fungovat, ale nefunguje proto jsem púvodně na Vás obrátil a nikam se nedostal. Píšete mi že mám udělat to co jsem udělal minimálně 3krát, chyba nepřipuštěna.
Ani jste nezkusil soubory které jsem Vám poslal nahrát do nějaké jednotky. Měla by se chovat totožně jako ta moje (samozřejmě by jste musel přepočítat korekci serv) Před chvílí jsem si uvědomil že ani to nejspíš neodhalí příčinu, protože se pravděpodobně jedná jen o uložení hodnot uživatelských nastavení a firmware ve Vaší jednotce je jiný, zpracuje uložené hodnoty jinak. Tak již fak nevím.
Tato forma komunikace mi přijde strašně neefektivní, takto si tady psát můžeme možná jen přes zimu. Je možné Vás kontaktovat telefonicky.
Proto jsem se na Vás obrátil zda je chyba totožná u všech jednotek, pokud ne jedná se o něco jen u mé. Napadalo mně přehrátí firmwaere jednotky, ale mnou to nemá smysl, protože to dělám při každém updatu. Mám za to, že kdysi jste mi posílali opravný firmware, takže pokud jednotka nefunguje standardně šlo by to řešit př. opět opravným firmware.
Navrhuji následující: Po telefonu je komunikace mnohem rychlejší, zavolal bych Vám, aby jste nic neplatil. Prosím poslal by jste mi číslo na Vás soukromou zprávou, nikde ho nebudu dále šířit + nějaké časové rozpětí, kdy bych Vás mohl kontaktovat ideálně po pracovní době.
S pozdravem
Honza