xGrany wrote:
Tak tohle me zajima a tesim se... Zrovna minuly tyden, kdyz sem nastihl pri blbinkach cvaknout zachranu, sem si rikal, ze mam doma vario v letadle s kterym moc nelitam a ze bych to zkusil nejak v taranisu nastavit. No a ono uz se na tom pracuje.
No jen sem si rikal, jake ma asi frsky vario zpozdeni a jak moc ho ovlivni proud vzduchu od rotoru. No asi tedy jeste chvili vydrzim a pockam si na vase reseni.
S variem a taranisem to taky fungovalo přesnost hlídání výšky cca 10cm, ale doba reakce byla horší 1až1,5sec dáno přenosem telemetrie+zpracováním informací vysílačkou+ přenos pět ho heli.
Další problém byl při „delším“ letu u heli létám cca 12minut se posouvala výška letiště pravidelně o 1m = nejnižší použitelná výška tedy byla cca 2m.
Používal jsem 2,5m s minimálním kolektivem, pro jemné dorovnání+1,5 pro větší kolektiv+1m pro maximální kolektiv.
Takto jsem mel ošetřeno jemné dorovnání modelu při létání mi to tolik nekecalo do řízení a nelekalo přehnanou reakcí.
Teď se snažím přejít na Geolink v naději přesnějšího hlídání výšky a rychlejší reakce.
Momentálně Geolink umožňuje nestavení jen jedné letové hladiny nikoli libovolně vysílačkou pro každý letový režim zvlášť. Př. Pro poletování stačí nízká hladina, pro akrobacii raději vyšší.
To samé je s hodnotou záchranného kolektivu. Pro poletování stačí nízká, pro akrobacii raději vyšší.
U varia to šlo nastavit libovolně. Doufám, že do budoucna toto ovládání umožní. Podobně to bylo i v začátku se spiritem, hromada práce s nastavení a připojováním k počítači a né a né se trefit, pak povolili další funkce, ty jsem si dal na potenciometry a vrtulník byl za víkend zalétnutý a neřízný mnohem lépe než předtím cca za 8dní.