Tak už to vypadá dobře.
Co jsem udělal:
1) srovnal naklonění osy zadní řemeničky, aby řemen chodil po prostředku řemeničky
2) rozebral jsem gripy vrtulky a znovu sestavil (ale vše bylo i původně dobře), vyměnil jsem šroubky vrtulkové osičky za titanové (byly ve stavebnici zvlášť a při prvním sestavování jsem je přehlédnul - ale to bude jen kosmetika, vliv to asi na nic nemá, jen jsou trochu lehčí).
3) Vyzkoušel jsem bez mechaniky vrtulky a bez gripů - vibrace minimální.
4) Nasadil jsem komplet mechaniku vrtulky (ale bez vrtulek) a měřil při různých otáčkách.
Výsledek:
Při 1600 RPM zvýšené vibrace vrtulky, cca 80%.
Při 1900 RPM zvýšené vibrace vrtulky, cca 80%.
Při 2100 RPM nízké vibrace vrtulky, cca 30 - 35%.
Zřetelně tomu nesedí ty nízké otáčky, počítám že vibruje řemen a to budou ty vibrace co od začátku řeším.
Tento vrtulník (Devil 505) má mít vyšší otáčky, 2200 se považuje za nízké (dle návodu 2200RPM jsou nízké otáčky pro první let).
Takže budu muset přenastavit governor, řekněme ža tam dám 2200 - 2300 - 2400 RPM. Pak se uvidí, podle mě ty vibrace ještě poklesnou.
A také čekám na součástku, je to něco jako napínák, spíše vodítko řemenu, bude to přispívat k tlumení případných vibrací řemenu.
Attachment:
Vodítko řemenu.jpg [ 109.04 KiB | Viewed 884 times ]
Níže přikládám PDF obrázek vibrací při různých otáčkách, prosím o krátký kmentář...
Moc děkuji!
Attachment:
Vibrace.pdf [377.38 KiB]
Downloaded 86 times