Tak jsem zase zkoušel zisk 75 a zpoždění 2 ale nic, tak jsem dal zpoždění 0 a piruety 155 a trochu se pohyby zrychlily nakonec jsem se dostal na piruety 200 zpoždění 0 a zisk 65 a pohyby se zmenšily ale není to nic moc.Natočil jsem rychle video ale moc se mi nedařilo stát s vrťasem před kamerou (nemám svůj den dneska) kmitnutí je vidět cca 0:50až 1:05 až 1:20 až 1:35 takové mrskání ocasem.
https://www.youtube.com/watch?v=sZMKiz_ ... e=youtu.beNakonec než se aku zase vybila jsem udělal frekvenční analýzu bez hl. listů jen s listy vrtulky.Normálně létám na 2000 otáček ale když je to bez listu tak to stouplo cca 2400.Nicméně na grafu v ose Y mě jednak překvapilo pokles vibrací motoru s hlavou(asi si to sedlo bylo to horší) ale zděsil jsem se vibrací vrtulky 90 procen
((
Může to dělat tento problém?Měřil jsem házení vrtulkové hřídele hodinkama ale jen asi v půlce dráhy mezi trubkou a hlavou vrtulky(nechtěl jsem oddělávat táhla.I tak jsem naměřil rozdíl 0.02mm při měření na konci by to možná bylo o něco víc ale dle mě v ohnuté hřídeli problém snad nebude.
Matně si vzpomínám že při skládání kardanu do trubky jsem točil s h. rotorem a kardan na straně vrtulky(ještě tam nebyl vrtulkový domek) sebou házel -netočil se kolem své osy. Listy vrtulky jsem nedovažoval ale jen převážil jejich hmotnost a lišila se do 0.03g.Nevyváženost listů by se projevila v ose Z ?
Jelikož je to pružný prvek tak jsem tomu nepřikládal váhu.MŮŽE TO DĚLAT TEN KARDAN? NEBO CO JEŠTĚ MŮŽE ZPŮSOBOAVT TYTO VIBRACE.