It is currently Sun 24. Nov 2024 15:26:48

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Mon 18. Apr 2016 12:32:48 

Ahoj,

tak jsem zkontroloval ocas. Gripy se mi zlepšit nepodařilo, je tam prostě vůle a ta tam zůstane. Nicméně jsem sundal vrtulku a ejhle vibrace skoro pryč. Tak jsem nasadil jiné vrtulky malé, olítané, špinavé a osekane. Výsledek mě překvapil,ani jsem nevěřil, že lze dosáhnout těchto hodnot, grafy v příloze. Tyto staré mají 37mm. Nové 42mm vybalené z pytlíky, letěli jen dnes, krásné čisté. Zkoušel jsem i kombinovat se starou (stejně velkou), nebo nalepit izolačku a nic s toho nepomohlo. Asi nebudou úplně vyvážené. Za chvíli jdu ven. Tak uvidíme jak to letí.

Netopyr

Attachments:
16_04_18_131324-logs vrtulkou malou.png
16_04_18_131324-logs vrtulkou malou.png [ 39.49 KiB | Viewed 1727 times ]
16_04_18_125127-log bez vrtulky.png
16_04_18_125127-log bez vrtulky.png [ 39.23 KiB | Viewed 1727 times ]

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR
 Profile  

PostPosted: Tue 19. Apr 2016 12:48:12 

Jsem rad ze se to rozfungovalo. Problem proste je, ze u malinke heliny se vsechno daleko vic projevi. Kdyz napriklad budu mit u sedmistovky teziste o centimetr jinde tak to skoro nepoznam. Kdezto mrnous uz nefunguje. Vsechno je treba mit naprosto precizni, coz u mrnouse neni takova sranda.
Petr

Profile  

PostPosted: Tue 03. May 2016 21:08:43 

Ahoj,

omlouvám se, že jsem delší dobu neozval. Ale nějak se to semlelo. Byla nemoc, nehoda a pokus nastavit governor.

Dnes byli další lety. Myslím, že jsem přišel na důvod potíží. Teda aspoň u mě. Bylo to vyvážením heli. Když dám baterku správně a je vyváženo, vše funguje jak má. Když dám baterku mimo a nemám srovnané těžiště po cca 3-4minutách letu heli při záchraně nebo stabilizaci jde nakřivo. Mám to vyzkoušené opakovaně, takže jsem si skoro jist. Určitě jsem na začátku nedával baterky tak, abych měl těžiště správně.

To co mě trochu zaráží je fakt, že to jde vždy na JIH. Teda ne úplně přesně, ale vždy stejným směrem. Najde se proto nějaké vysvětlení? Nebo je to náhoda.

Je jasný, že heli musí být v pořádku, to mi je jasný. Ale stejně si nějak trochu rozumně neumím vysvětlit, proč se to tak rozhodí. Asi to vychází z toho, že neznám přesně jak Spirit funguje. Každopádně je to věc, na kterou je si potřeba dát pozor. Nevím jak u velkých strojů, ale u 250 to má velký vliv.

Děkuji všem za pomoc. Největší dík patří Petrovi a doufám, že s ním a nejenom s ním, se budu potkávat častěji. Rozhodně mi to dalo hodně.

Všem přeju jen šťastná přistání. A nebojte se neloučím se, určitě vymyslím jiný problém :lol:

Děkuji

Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR

Profile  

PostPosted: Fri 22. Jul 2016 6:45:19 

Ahoj, po delší době bych rád napsal, že spirit mě funguje ve 250 a minititanoj suprově. Problémy se záchranou jsou již minulostí. Vždy po aktivaci kolmo vzhůru. Dělá mě radost, že funguje i pár cm nad zemí při opravdové krizovce. Jsem tak rád, že mám doma již třetího. Nejsem testovací pilot ani jinak organizován, jsem pouze registrován v aero fórum a v současné době mám spirita i v EPP EDGE 540 od FMS. SUPER! Děkuji, záchrana funguje!

Profile  

PostPosted: Fri 22. Jul 2016 7:23:00 

jakun wrote:
Ahoj, po delší době bych rád napsal, že spirit mě funguje ve 250 a minititanoj suprově. Problémy se záchranou jsou již minulostí. Vždy po aktivaci kolmo vzhůru. Dělá mě radost, že funguje i pár cm nad zemí při opravdové krizovce. Jsem tak rád, že mám doma již třetího. Nejsem testovací pilot ani jinak organizován, jsem pouze registrován v aero fórum a v současné době mám spirita i v EPP EDGE 540 od FMS. SUPER! Děkuji, záchrana funguje!

To je super, a prozradíš nám kde byl problém než jsi to vyřešil?

Profile  

PostPosted: Wed 03. Aug 2016 8:34:36 

Habásek wrote:
jakun wrote:

To je super, a prozradíš nám kde byl problém než jsi to vyřešil?

Ahoj, sám netuším,nevím! Nic jsem neměnil, jen jsem updatoval fw na poslední a poletuju už o něco odvážněji.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 1 hour