Ahoj,
omlouvám se, že jsem delší dobu neozval. Ale nějak se to semlelo. Byla nemoc, nehoda a pokus nastavit governor.
Dnes byli další lety. Myslím, že jsem přišel na důvod potíží. Teda aspoň u mě. Bylo to vyvážením heli. Když dám baterku správně a je vyváženo, vše funguje jak má. Když dám baterku mimo a nemám srovnané těžiště po cca 3-4minutách letu heli při záchraně nebo stabilizaci jde nakřivo. Mám to vyzkoušené opakovaně, takže jsem si skoro jist. Určitě jsem na začátku nedával baterky tak, abych měl těžiště správně.
To co mě trochu zaráží je fakt, že to jde vždy na JIH. Teda ne úplně přesně, ale vždy stejným směrem. Najde se proto nějaké vysvětlení? Nebo je to náhoda.
Je jasný, že heli musí být v pořádku, to mi je jasný. Ale stejně si nějak trochu rozumně neumím vysvětlit, proč se to tak rozhodí. Asi to vychází z toho, že neznám přesně jak Spirit funguje. Každopádně je to věc, na kterou je si potřeba dát pozor. Nevím jak u velkých strojů, ale u 250 to má velký vliv.
Děkuji všem za pomoc. Největší dík patří Petrovi a doufám, že s ním a nejenom s ním, se budu potkávat častěji. Rozhodně mi to dalo hodně.
Všem přeju jen šťastná přistání. A nebojte se neloučím se, určitě vymyslím jiný problém
Děkuji
Netopyr