Ahoj,
o víkendu jsem provedl upgrade na 2.0.1 včetně nastavení. Vyměnil jsem servo na vrtulce za Savox, sice má Hz jen do 250, nastaveno na 200, ale zato mám zisk na 50%
. Při 60% už to při stoupání cukalo. Ale vím od člověka co kdysi lítal 250, že měl na vrtulce i 17%. A nakonec skončil tak, že tam dal servo z 500. Jinak další změny na ocasu nebyli. Koupil jsem nový gripy včetně hlavy a mají snad ještě větší vůli, než tam mám já. Bohužel mi budou předání až za 14dní. Manželka mi je dá k svátku
. Jak jsem zjistil, stejně na vrtulce vždy nějaká vůle je, protože tam není guma jako rotorové hlavě, osičku a ložiska budu ještě kontrolovat, ale později.
Na nastavení jsem si dal extra záležet a věřím, že korekce drah a subtrimi mám nastaveny dobře. Postřeh o načatém ložisku byl správný, skutečně bylo a bohužel je. Sice mám připravené nové, ale překvapilo mě trochu jiné uložení, takže jsem je nemohl použít. Ale pracuji na tom a v krátké době budou vyměněny. Jsem překvapen, že se to dá takhle zjistit, podle grafu vibrací. Já to tedy nepoznal, ale věřím, že až tam budou nové a udělám si graf, tak na to příjdu.
Takže cyklika teď chodí určitě rovně, stejně nahoru i dolů. Přepákoval jsem serva a geometrii hlavy mám nastavení cca 120. Překvapilo mě že jedna dirka udělá takovou změnu. Na letovém projevu se to bohužel neprojevilo. Stále se tam projeví po chvíli lítání a zapnutí záchran, nebo stabilizace nějaký úhel nebo odchod na nějakou stranu.
Na čtvrtek jsem domluvený s Petrem, že uděláme letovou ukázku, společně i s Jakunem. Jsem zvědav jak to dopadne. Určitě děkuji Petrovi za čas a ochotu se nám věnovat.
Psal jsi, že nastavení jednotky by na to neměl mít vliv, předpokládám, že se týká i výškového filru? Po jeho nastavení se měl pocit zlepšení, ale jistý si nejsem, proto se ptám.
Test ze zapnutým pokročilým zpracováním ještě provedu, možná ve čtvrtek.
Co jsem si všiml a omylem vyzkoušel je flip při zapnuté stabilizaci acro. To u staré verze nešlo, takže děkuji a těším se, že vyzkouším ostatních stabilizací.
Bohužel nemám jak vyzkoušet spirita v jiné heli. Jinou heli nemám. Tak jestli by byl ochoten někdo vyzkoušet mého spirita ve své heli, tak je to o dohodě. Verzo Pro taky nemám a zatím nákup neplánuji. Musela by se tam nějak nalepit na bok. Takže nevím jak testnout.
Děkuji
Netopyr