It is currently Sun 24. Nov 2024 14:31:40

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sun 20. Mar 2016 19:41:16 
Site Admin

Neni se za co omlouvat, jsme tady od toho, abychom pomohli.

a) Pokud je Optimalizace nastavena spravne nebo spatne se napr. ve visu poznat neda. Mene zkuseny pilot to nemusi poznat vubec. Tento parametr ma za ukol hlavne zaridit to, aby pri piruetach nezacala heli nekam ujizdet, jako napr. s padly. Ovlivnuje to ale do velke miry zachranu/stabilizaci. Pokud je spatne, tak mohou tyto mody fungovat chvili dobre (ze zacatku urcite budou) a pote, cim dele se s heli bude letat, tim se bude presnost zhorsovat. Pokud uz to zlobi pri tak zakladnim letani jako presuny, osmicky, tak je to s velkou pravdepodobnosti spatne.
Da se udelat jednoduchy test, ktery by nemel zpusobit zadne vetsi potize. Jednoduse to zkusit nastavit obracene, poletovat beznym zpusobem, pristat a na zemi ihned po pristani aktivovat dany rezim. Pokud je deska vychylena na nejakou stranu, je to spatne. Pokud bude vodorovne (a heli taky), nastaveni je nyni spravne.

b) Konretni doba ne, ale pokud se pred startem aktivuje stabilizace uz na zemi a cyklika je vodorovne, je vse spravne. Kdyz vodorovne nebude, staci par vterin pockat, nez se srovna.

Ano, ty trimy je dobre zkontrolovat, zvlast u Futaby lze snadno nastavit trimy pro vsechny rezimy zvlast. Zacatecnik na to neprijde, protoze ma na zemi vetsinou aktivni Hold, takze vidi jen trimy pro Hold ale pro letove rezimy uz ne.

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:04:59 

Ahoj,

děkuju, že jste tady. Taky to byl důvod proč jsem šel do Spirita. Až se někdy potkáme, rád vás pozvu na pivo. ;)

Mám Spectrum DX6i, nevím jak je to u jiných vysílaček, ale u této se nastavuji trimy a subtrimy pro model. Stejně jsem vše projel a přepínal, trimy všude nula, nebo střed.

začnu od b, ano vždy čekám až se mi cyklika na zemi srovná a startuju se stabilizaci. Už se mi stalo, že jsem heli položil a hned roztočil a cyklika byla nakřivo, od té doby si dávám pozor a vždy čekám. Takže je vždy cyklika rovně.

a, test rozhodně udělám. Píšeš o piruetách. Dělám je rád a často a vím, že cca po první začne ujíždět heli mírně doprava a postupně se to zrychluje, ale jen pomalu, stejně jako stabilizace neudrží heli na místě (to neberu jako chybu). Když letím pomalu bokem doleva, tak stejně nejdéle po druhé piruetě se stroj vydá doprava. Je teda možné, že to mám špatně nastavené? Když dělám piurety heli musí být přesně na místě? Nebo je tam nějaký malý pohyb možný?

Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:06:03 

Za sebe mám fw 2.0.1 tam není již co nastavovat k pir. Vibrace si myslím mám v normě, ještě kouknu. Já osobně si myslím a jsem laik, že to bude dělat jen u heli 250 a případně menších (450ka mě to zatím neudělala a používám stejná serva). Při zapnutí snad chybu nedělám zapnu, počkám a po aktualizaci letím. Mám velice důkladně nastavenou desku přípravkem a to včetně korekce drah serv. Mám savox a jen u výškovky dvě pípnutí pro dorovnání celé délky kolektivu. Nemyslím si, že máme dva něco blbě. Když jsem byl sám nevěnoval jsem tomu moc pozornost a proto píšu až teď.

5 až 6krát letím a neudělá to. Pak někdy jo a nikdy ne hned ze začátku. To naprosto podle mě vylučuje špatné nastavení.

Last edited by jakun on Sun 20. Mar 2016 20:12:37, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:09:36 
Site Admin

Pokud je vse opravdu presne nastaveno a vse sedi jak ma, heli by mela behem piruet stat presne na miste (dokonce i ve vetru).
Pokud nastaveni neni tak presne (kvuli horsi presnosti serv nebo mechaniky to napr. nemusi byt mozne), tak muze zacit mirne ujizdet, ale spise jen mirne.

Zatim mi to pripada presne na tu obracenou optimalizaci piruet.

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:18:02 

Jen na doplnění mám na Spiritovi a 250 nalítáno 24baterek po 5minutách.

Určitě udělám test na verzi 2 zatím nejdu. Taky si myslím, že to mám nastaveno dobře. Test to ukáže, nicméně nevím kdy zas roztočím vrtule. Určitě dám vědět a byl bych rád, kdyby to bylo tímhle. Kdyby vás ještě něco napadlo, budu rád za každou radu.

Jak je to tedy u verze 2, dá se to nastavit obráceně a letět?

Děkuji

Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:23:00 
Site Admin

U verze 2 se uz optimalizace piruet ani nekolik dalsich, dulezitych parametru nenastavuje.
Stale se da ale udelat chyba a vybrat neco, co vybrano byt nema a pomoci poruseni toho, co pruvodce zakazuje, donutit aby se tvarilo vse v poradku.
Pak se da dostat do podobne situace. Prechod z 1.X na 2 je znatelny hlavne v nastaveni a nektere dulezite casti se nastavuji odlisne. Pokud k tomu clovek pristoupi stejne a z nepozornosti prehledne dulezite informace, je problem na svete.

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:40:05 

Je to mozne, ze delam nekde chybu jen nevim kde. Jinak mame s netopyrem jednotku v trupu na stejnem miste pod tezistem. Az budu mit cas cele to projedu znovu. Diky a omluvam se pisu z mobilu.

Profile  

PostPosted: Sun 20. Mar 2016 20:45:36 

Ještě malé upřesnění, ale to by asi nemělo hrát roli. Používám banky. Banka0 stabilizace, banka1 normální let, banka2 záchrana. Protože mám DX6i, kde není třípolohový přepínač, mám to namixovaný na dvou páčkách, ale záchrana funguje vždy, ať je nebo není stabilizace.

Udělám test a ozvu se.

Netopyr

Profile  

PostPosted: Mon 21. Mar 2016 19:00:52 

Ahoj
Mam za sebou test. Spíš to bylo noční lítání, končil jsem 18:30. Přesto jsem si to uzil. Kazda baterka s 250 je super.
Ještě před letem jsem zkusil nastavení piruet a mám zaskrtnuto otočím s heli a náklon směruje stále ke mně. Odskrtnu a točím a náklon rotuje. Zase zaskrtnu minutový let pristanu aktivuji záchranu a cyklika je rovne. Opakuji záchranu a stále rovne. Odskrtnu nastavení piruet, opět minutový let, po přistání aktivuji záchranu a cyklika je vyrazne nakřivo. Opět zaskrtavam nastavení piruet. Dolitavam baterku. Stabilizace ok i na zádech. Po te další baterka, zapnu na heli nesaham, ani se nehne. Letim bez kabiny,jako i před tím. Zkouším stabilizaci i záchranu vše ok. Letam 3 minuty osmičky a jeden flip. Nastoupam vys a trochu dál a aktivuji stabilizaci. Heli okamzite začne couvat a možná i trochu do strany. Se zapnutou stabilizací srovnám do visu, trochu se mnou pere ale nakonec visim. Vypinam a zapinam stabilizaci i záchranu vše ok.
Nastaveni piruet mám dle mě spravne, pohyb po aktivaci heli taky vylucuji. A prosim o radu.
Děkuji všem za čas a pripadne rady.

Netopýr

Profile  

PostPosted: Mon 21. Mar 2016 20:20:31 

Ahoj, dnes mám taky za sebou jeden let. V poslední minutě letu při aktivaci záchrany prudká levá do té doby ok. V záznamu tetu vše ok pouze 6x limit vrtulky překročen.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour