tak jsem dnes ověřil správnost nastavení parametru optimalizace piruet takovým způsobem, že mohu 100% říci, že jsem jej měl nastaven správně. Nejprve jsem vzlétl a udělal pár piruet na místě, pak za letu a průběžně jsem zkoušel, jak se bude chovat záchrana - začala uhýbat s naprosto stejnými příznaky, jak jsem popsal výše - pamatovala si světovou stranu a postupně se výchylka zvětšovala. Přistál jsem, přepnul optimalizaci piruet a šel nahoru. Už první přepnutí do záchrany mělo podstatně větší chybu v horizontu než při předchozím letu. Udělal jsem piruety a zkusil záchranu v domnění, že to bude zase někam do strany. Ale ouha - záchrana mě dostala do takové pozice, že než jsem ji vypnul, byl jsem v brázdě
. Moje blbost - nejlepší zkušenost. Škody únosné - přistál jsem jako letado - urval podvozek a ohnul domek vrtulky. Nicméně - pokud má někdo špatně nastaven tento parametr, dovoluji si tvrdit, že se nedá mluvit o "naklonění záchrany" tak jak ji řeším já, ale o "přepnutí do záhuby".
Takže tolik k té mé nešťastné záchraně a nevím, co dál řešit, protože si myslím, že heli byla před orbou v dobrém stavu bez velkých vibrací (přikládám graf, kdy celková hodnota vibrací byla kolem 30). Nebo jsou dle Vás stále vysoké?
Kdyby měl někdo nápad, co dál, prosím o popis, co - kde - jak ... Jakmile budu mít heli v letuschopném stavu, budu dál zkoušet (ale víc lítat
)
Mějte se
Joch