|
It is currently Sat 23. Nov 2024 8:02:50
|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
ZeXx86
|
Posted: Tue 28. Jul 2015 8:11:42 |
|
|
Site Admin |
|
Ja verim, ze by to mohlo jit doladit. Zacal bych ale nejdrive s internim governorem. S nim tedy heli nefunguje spravne? Interni governor je ve vychozim stavu u hobbywing zapnuty.
_________________ Spirit System developer
|
|
Top |
|
|
elfew
|
Posted: Tue 28. Jul 2015 14:21:20 |
|
|
Delá to jak s interním governorem v reglu, tak s governorem ze spirira. Pouze když vypnu governor a lítám na křivky tak to ustane na 95%
_________________ DX9 - Chase 360 - Spirit
|
|
Top |
|
|
ZeXx86
|
Posted: Tue 28. Jul 2015 19:50:38 |
|
|
Site Admin |
|
Hmm, tak to bych spise videl jako problem v nastaveni ESC. Asi si s tim motorem opravdu prilis nerozumi. Melo by to vyresit jine nastaveni casovani/predstihu dle toho co uvadi vyrobce. Governor z hobbywing by mel fungovat take dobre.
|
|
Top |
|
|
elfew
|
Posted: Sat 22. Aug 2015 15:16:57 |
|
|
Vymeneny ocasni vrtulky za jine karbonove, vse jde na smykatku krasne volne (kdyz odpojim servo, tak smykatko samo jezdi na obe strany pri nakloneni vrtulniku), zkusil jsem i jine nastaveni reglu, vypnout governor... pokud vrtulnik visi na miste, tak je vse ok (vicemene trosku to dela, ale uplne minimalne, obcas), problem nastane pri letu dopredu dozadu kdy se to rozhoupe do stran.
Zisk gyra na to nema vliv, zkusil jsem rozsah od 30 do 80%
V priloze posilam nastaveni Spirita. Konfigurace osazeni je uvedena v prvnim prispevku.
Diky za rady!
|
|
Top |
|
|
ZeXx86
|
Posted: Sat 22. Aug 2015 18:44:38 |
|
|
Site Admin |
|
Ja bych zkusil toto: 1. odpojit tahlo od serva vrtulky, aby se s nim dalo rukou pohybovat. 2. odmontovat vsechny listy 3. roztocit motor na provozni otacky 4. zkusit pohybovat s tahlem vrtulky ze strany na stranu, zda se s nim da pohybovat.
Vypada to, ze v otackach ta vrtulka tak lehce nejde jak bez nich - to se treba stava, kdyz je neco mimo osu (neco si nesedne v mechanice) a pri odstredive sile pak oba gripy tlaci odlisne. To pak zpusobi, ze servo tu silu nepretahne. Moc by me zajimalo, jak to bude chodit. Jestli tohle bude v poradku, pak to bude jen v nastaveni.
Doporucuji zkusit ubrat zpozdeni vrtulky na 0, ale podle toho, ze zisk s tim nic nedela bych to tipoval na ten ztizeny chod v otackach. Nekdy se stava, ze to nejde pretlacit vubec rukou. To pak servo nema zadnou sanci.
|
|
Top |
|
|
elfew
|
Posted: Sat 22. Aug 2015 19:14:46 |
|
|
Díky za rady, zkusím to.
Ještě jedna věc - jde o připojení táhla vrtulky na servo vrtulky... v manuálu se píše cca 12mm od středu, tzn u mě na páce serva je to třetí dírka ze čtyř. Na internetu jsem se dočetl, že kdosik tento problém vyřešil posunutím o jednu dírku blíže ke středu serva... tzn pak to bude nějakých 9-9,5mm (2. dírka od středu). Moc tomu nevěřím, prvně zkusím ještě tvé rady a pak můžu laborovat dále... co si o tom myslíš?
|
|
Top |
|
|
ZeXx86
|
Posted: Sat 22. Aug 2015 19:25:52 |
|
|
Site Admin |
|
Myslim si, ze na tom urcite neco bude. Vzdalenost cepu dela nekdy velke zmeny. Take doporucuji spise snizit vzdalenost. Nezapomenout na zvyseni limitu vrtulky/upravu zisku.
|
|
Top |
|
|
petrct
|
Posted: Sat 22. Aug 2015 19:59:49 |
|
Joined: Sat 04. May 2013 7:31:08 Posts: 790 Location: Český Těšín
|
dle manuálu mám na vrtulce o jednu dírku blíž ke středu i na kds servech i na ds 95i
_________________ DC-16,Chase 360 Spirit, Sniper II Spirit, LA 700 Spirit, Agile 7,2 Spirit a nějaké letadla
|
|
Top |
|
|
elfew
|
Posted: Sun 23. Aug 2015 15:48:14 |
|
|
Tak posunuti o dirku smerem ke stredu nepomohlo, dela to porad... zkusil jsem odpojit tahlo a roztocit - jde s tim hybat, samozrejme ne tak lehce kvuli otaceni vrtulek, vzdy se to vrati na stred tim jak se to toci ale nikde nevidim nejaky velky problem s tim hybat, nikde nic nedre.
Tudiz jsem pokracoval dale a chci se zeptat - prijde mi, ze je zde tak 1° kolem stredu vrtulky "mrtvy bod", jakoby se vrtulka nehybala kdyz lehce potocim cumak heliny do strany a az kdyz potocim vice tak se to posune o kousek, jakoby poskoci... dela to na obe strany - tudiz, otazka je takova - je to chyba serva (stredove polohy) nebo se to da jeste nejak nastavit v jednotce? Nevim zdali je to normalni, ale asi ne. Dle me by se smykatko melo posunovat i na male zmeny smeru, ale nevim jak se to má chovat na zemi a jak ve vzduchu.
|
|
Top |
|
|
ZeXx86
|
Posted: Sun 23. Aug 2015 16:21:11 |
|
|
Site Admin |
|
Diky za info, tak to vypada, ze mechanika bude OK.
ten mrtvy bod urcite neni normalni. Servo by melo reagovat stejne po cele draze. I kdyz se hybe s heli velmi, velmi pomalu, pohyb by tam mel jit videt.
Tohle by melo jit videt i pri pohybu packy - prejezd, nesmi nijak preskakovat. Mrtvy bod se da nastavit pouze pro paky, ale co se tyce pohybu, musi gyro/servo reagovat i na nejmensi pohyb, takze se toto nastavit nijak neda.
Dela tohle i s odpojenym tahlem od vrtulky?
|
|
Top |
|
|
|