ZeXx86 wrote:
Vrtulka bude urcite fungovat, kdyz se to udela jak pisu.
S vrtulkou jsem v pasti také, i když je to podle manuálu, tak to nechodí a doporučení mi připadají trochu protichůdná viz dále.
Takže od začátku si psal:
ZeXx86:
u protose je potreba nastavit strih tak, ze budou limity vychazet na obe strany stejne.
Strih nastavovat posouvanim serva (ne subtrimu v software).
Melo by to pak byt napr. 110/110.
Myslel jsem to tak, ze budou nastavene limity kopirovat ty mechanicke. Pokud se to takto nastavi, bude na listech v neutralni pozici 3-4º.
U protose to vychazi tak, ze kdyz se limity nastavi na max. mozne vychylky a rovnomerne, bude na listech cca 3-4°. Pak bude vrtulka chodit idealne.
Takze strih tam urcite byt ma a zaroven by mely vychazet limity na obou stranach stejne tak, ze na obou stranach bude mechanicky doraz.
habe:
Když chci využít maximálně rozsahy, tak mám limity cca 120/175 (menší u trubky)
ale zkoušel jsem i 120/120
Úhel střihu mám cca 15° (listy vrtulky každý 7,5°) pro vis bez rotace (to je trochu víc než 3-4°, že by to bylo krátký x dlouhý protos, to se mi moc nezdá)
Ale zkoušel jsem i střh 0° !!! a chování prakticky stejné jak těch 15°
ZeXx86:
U protose to vychazi tak, ze kdyz se limity nastavi na max. mozne vychylky a rovnomerne, bude na listech cca 3-4°. Pak bude vrtulka chodit idealne.
Pokud se to nastavi tak, aby byly limity stejne, mela by heli priblizne drzet v rezimu normal smer.
habe:
Zde se budu hádat, 3-4° není neutrál pro vysení bez rotace v režimu normál u mého krátkého protose - já mám cca 15° střih
Zde jsou fotky nastavení vrtulky:
Páka podle manuálu cca 13,5 mm, v neutrálu vše kolmé - jak u serva tak u vrtulky, střih v neutrálu cca 15°
Attachment:
neutral-vrtulky-servo.jpg [ 227.07 KiB | Viewed 1060 times ]
Attachment:
neutral-vrtulky.jpg [ 167.23 KiB | Viewed 1060 times ]
Attachment:
neutral-vrtulky-2.jpg [ 177.93 KiB | Viewed 1060 times ]