Přeji dobrý den, Tak jednotka flashnutá bez problémů, nastavená taky a než půjde na dráhu mám ještě několik otazníků (éro je dolnoplošník na nitro os 46 1450 mm rozpětí, dvoukolý podvozek+ostruha spřažená se směrovkou, už byl zalétnutý ještě bez Spirita): 1.obecný zisk jsem dal na 60% jak v režimu Heading Hold , -60% v Heading Hold + stabi akro, zisky jednotlivých gyr (kř.,výšk.,směr.) jsem nechal na 50% (ale ty jsou snad vyřazené, pokud mám nastavené ovládání obecného zisku ??- myslíte, že 60% je pro start podobného modelu dobrá výchozí pozice ? 2.Mám startovat v HH režimu nebo HH+stabi akro režimu ? Resp.dá se nějak krátce popsat rozdíl mezi těmito režimy? Na stole mně to připadá obojí stejné. 3.Na přistání (pokud se k němu dostanu) je lepší jít v HH nebo HH+ stab.a. nebo to raději mám zase "odřít rukama" a vypnout stabilizaci ? 4.Trimování pro let bez gyra mně připadá trochu moc přetechnizované, tak mně napadl tento postup: vzlétnu v režimu HH nebo HH+ stabi.a. (viz.bod2) a v bezpečné výšce vypnu gyro, uvidím kam model točí, zapnu gyro, přistanu a mechanicky (táhly) přetrimuji. Ověřím v dalším letu, zda je to dostatečné. Dá se to takto provést ? 5.Poslední otazník stran přenášení modelu po iniciaci jednotky v režimu HH, resp.HH+stabi.a. - musím model po iniciaci a nastartování motoru odnést cca 50m na dráhu- je to problém? Honza
|