Ahoj,
tak dnes jsem byl znovu testovat záchranu a už si vážně nevím rady. Asi to vzdám.
Shrnu své poznatky.
Vysílač Futaba 14SG, přijímač R7008SB Fasstest, propojeno přes Sbus1. Firmware 1.2.0. Na zemi se vždy tváří, že je vše jak má být.
Po vzletu s vypnutou stabilizaci jsem provedl trimování výškovky směrem dolů. Po přistání jsem aktivoval zápis trimů do jednotky navoleným kanálem - křidélka lehce prokmitla.
Vypnul jsem jednotku, vynuloval trim na vysílači a zase zapnul jednotku. Vzlétl jsem a musel jsem zase trochu dotrimovat výškovku, ale vzhledem k větru bych si z toho nedělal hlavu.
Zkusil jsem poprvé zapnout záchranu a paráda. Letadlo se horizontálně srovnalo a letělo asi v nastaveném stoupání nahoru s motorem v požadovaném výkonu.
Druhý pokus byl při klesání se staženým plynem. Výškovka zabrala, ale motor nic. přidal jsem trochu plynu a motor se vytočil do požadovaného výkonu při záchraně. Takže poznatek, se staženým plynem nejde motor do předvoleného výkonu záchrany.
Pak jsem udělal nějaké nožové lety a opět spustil záchranu a nedělo se vůbec nic. Chvíli jsem poletoval a opět vyzkoušel záchranu a tentokrát to šlo. Poté jsem udělal nějaké drsnější obraty vývrtka a kopané výkruty, pak jsem srovnal letadlo a zapnul záchranu. Tentokrát zareagovala, ale obráceně. Letadlo se vrhlo k zemi. Naštěstí jsem vše zkoušel v bezpečné výšce. Zkusil jsem to znovu a to samé. Po třetí už to zase fungovalo normálně.
Se sevřenýma půlkama
jsem přistál a na mobilu jsem si stáhl záznam. Kromě překročených výchylek a zvýšených vibrací (3x při drsných manévrech) bylo vše v normálu.
Musím říct, že se stejnými problémy jsem se setkal i když jsem používal R6008SB S-FHSS a V1.10. Obrácení funkce výškovky se mi zatím nikdy neprojevilo u Beta verze.
Tak nevím co s tím. Že by byl nějaký problém v jednotce? Možná jestli najdu odvahu, tak vytáhnu druhou jednotku z Agile a zkusím to ještě jednou.
Každopádně bych přivítal jakoukoliv radu.
Díky
PS. uložil jsem profil
http://spirit-system.com/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=2243#p20642ale prohlížeč to nepodporuje.