Dobrý den,
omlouváme Vám za vložení dotazu do letadel. Byl to nechtěný překlep.
Pokusím se tedy lépe popsat funkce a využití:
1) Režim KOAXIÁL mi vyhovuje vrtulník visí skoro sám a poměrně rychle se vrací do horizontální polohy = létání je pro mne pohodovější. Nově potřebuji přidat funkci, aby vrtulní vysel stejně stabilně i hlavou dolu. Umožní to nově trénovat/učit se stejným způsobem jako je nyní možné jen lyžemi dolu i hlavou dolu=3D. Bylo by to skvělé pro začátečníky i pro oživení návyků po dlouhé pauze v létání př. zaviněné pracovními pauzami.
2) Létám na "malém" prostoru cca 40x40m. Nepotřebuji tedy, aby vrtulník letěl "nekonečně" dlouho po přímce jako při režimu AKRO 3D, ale potřebuji, aby se vrtulník při kniplu v neutrálu "rychle" zastavil. Létám v silném větru. Pokud si dobře v vybavuji větrnou mapu ČR, tak rychlost větru je u nás na Vysočině cca 2x vyšší než v Plzni a téměř nikdy tu není bezvětří = potřebuji rychlejší a silnější stabilizaci. Někdy dokonce musím opakovat inicializaci jednotky, protože vrtulník není v klidu, ale klepe s ním vítr. Režim AKRO 3D, toto neumožňuje. Rychlost vracení desky cykliky mi vyhovuje u Koaxiálu, je použitelná i na volnou akrobacii. (Myslím si že je to dáno tí, že u režimu KOAXIÁL se deska cykliky poměrně rychle se vrací do horizontální polohy, rychleji než u režimu AKRO 3D. Možná jsou u KOAXIÁLU i další nastavení, která vrtulník lépe a rychleji stabilizují, proto bych vyšel z tohoto režimu.)
Pokusím se popsat jako programátorský lajk, jak bych vytvořil nové nastavení:
3)Všechna nastavení již existujícího režimu KOAXIÁL bych zkopíroval do nového nastavení. Nahradil bych v novém režimutu část programu, která vyhodnocuje kterým směrem se vrtulník otočí nejkratší cestou do horizontální polohy, ať již lyžemi dolu, čihlavou dolu za část již existujícího programu z AKRO 3D.
Takto by dle mého lajckého názoru vznikl poměrně jednoduše noví režim KOAXIÁL 3D
Schnutí: Jednotka Spirit by se jako je to již zvykem standardně inicializovala lyžemi dolu. Režim by při letu otáčel vrtulník nejkratší cestou buď lyžemi dolu, nebo hlavou dolu. Vrtulník by vysel skoro sám i v silném větru jedno jestli lyžemi dolu, nebo hlavou dolu. Při kniplu v neutrálu by se vrtulní zastavoval rychleji než nyní umožňuje režim AKRO 3D. Režim nově umožní snadněji trénovat lety i v invertu.
S pozdravem Heřman
|