Tominoo wrote:
Ahoj, taky jsem si s měřením vibrací na 770 docela vyhrál a chtěl jsem se poptat jaké máte zkušenosti s měřením vibrací na různých povrchách (např. koberec, podložka..) Zkoušel jsem několik měření a musím říci, že mi třeba někdy vylétli vibrace na vrtulce nad 90%, pak stačilo jen s heli pohnout pootočit.atd a spadlo to na cca 40. Já to tedy nejčastěji měřím na koupelnové podložce (nízký chlup), kterou hodím na plovoučku. Je záhodno nějak řešit, že se vrtulník rozvibruje (pravděpodobně nerovnoměrně sedí podvozek na zemi) a vibrace jdou až na 90?
Mám znovu dotaz. Nebyl jsem spokojene s výsledkem vibrací a tak jsem udělal kompletní údržbu. Vše jsem rozebral, zkontroloval, ložiska s vůlí vyměnil. Nakonec jsem vyměnil ložiska i s hřídelí v motoru, obě ložiska na sekundárním hřídeli a hlavním hřídeli, ložiska v napínáku a obě ložiska v domku pro vrtulku. Bohužel mě několikadenní výsledek zhrozil!
Vibrace nejen, že se zásadně nesnížili, ale ještě zhoršili! A to hlavně v ose směrovky. Máte někdo nápad co může způsobavat tenhle bordel? Může to být tím, že je nyní vše bez vůlí? Nechápu ty nízké frekvence, nějaké rezonance? Díky za rady