ahoj,
zkousim pripojit Align RPM sensor (HE50H22
http://www.amain.com/rc-helicopters/ali ... h22/p75488 ). Nejak mi to ale nefunguje ...
co jsem zkusil:
* na hlavni kolo jsem pridelal 2 magnety, kazdy jinak orientovany (to proto, abych zjistil ktery pol magnetu aktivuje cidlo)
** magnety jsou neodynome 3x1mm
** mezera mezi cidlem a magnetem je caa 1mm
** asi pred rokem jsem zkousel stejnou konfiguraci ale s Align 3gx jednotkou a jednotka hlasila blikanim LED nacteni magnetu (nakonec to ale stejne nefungovalo na elektrice, protoze 3gx ocekava min otacky caa 70000, protoze je urcen pro gas/nitro heli).
* do "spirit kabelu pro pripojeni druheho satelitu" jsem pripojil
** jst konektor RPM sensoru
** kratkou (caa 15 cm) proluzovacku servokonektoru, kterou jsem upravil tak, abych mel 2 konektory pro
*** napajeni z RUD - ma zapojene jen - a + piny - hnedy a cerveny kabel
*** ELE/PIT/AIL - na prostrednim pinu je 'oranzovy' kablik
* v software jsem v nastaveni governoru videl, ze se ale nic nenacita.Kdyz dam plyn do pulku, tak "Requested RPM" ukazuji kolik otack by melo byt, ale "Current RPM" jsou porad 0.
Je nejaka moznost zjistit, jestli sensor je v poradku (ze neco nacita, kdyz k nemu priblizim magnet - neco jako v pripade 3gx, kde blika LED)?
diky,
Radek
EDIT: tak jsem nasel mozny problem - spektrum satelity maji konektor +/-/signal, zatimco RPM sensor ma -/+/signal... Takze jsem do sensoru poustel napajeni naopak a je mozne, ze jsem ho 'odpalil'.... Kdyz jsem prohodil piny na konektoru sensoru, tak se stejne nic nenacitalo....
takze pro priste se podivat co je na opravdu konektoru a nespolehat se na barvu kabliku