Dobrý den, měl bych dotaz ohledně fungování záchrany na jednotce Spirit Pro . Pro informaci jednotku Spirit Pro mám namontovanou na vrtulnících T-Rex 500 a Logo 700. Do doby když jsem létal, jak se říká katolicky a létal pouze horozontálně , tak při aktivaci záchrany se heli srovnala do horizontu a vystoupala kolmo nahoru dokud jsem ji nevypnul.
Včera jsem zkoušel udělat 3 tažené lopingy za sebou a hned po tom ještě 3výkruty na místě .
Při létání si občas zapnu záchranu, abych ji měl v podvědomí.
Vrtulník letěl pomalu v horizontálním letu co jsem dokončil 6 výše uvedených prvků. Jaké bylo moje překvapení, když se po aktivaci záchrany vrtulník jakoby vzepnul postavil se kabinou vzhůru pod úhlem asi 45 stupňů a šikmo začal pod tímto úhlem stoupat. Docela mě to překvapilo, ještě, že jsem byl ve větší výšce. Nedalo mi to a ve druhém letu jsem zkusil aktivovat opět záchranu a ta fungovala jak má. Vrtulník vystoupal kolmo vzhůru. Potom jsem zopakoval zase 3 lopingy, zapnul záchranu a zase se vrtulník naklonil a stopupal pod úhlem 45 st. vzhůru.
Záchranu mám normal, ale na to abych dal heli do invertu a potom jsem aktivoval záchranu jsem se bál. Při normálním létání bez lopingů výkrutů, souvratů se po aktivování záchrany když je heli v invertu . vystoupá kolmo nahoru a po 1 vteřině (jak mám nastaveno) se krásně převrátí lyžinami dolů.
Ptám se proto , že nevím zdali je toto chování záchrany normální.
Nedovedu si představit co by vrtulník udělal v ivertu nízko nad zemí po aktivaci záchrany.
Jinak co se týče jednoky při létání , jsem spokojený , jen by mě zajímalo to chování při aktivaci záchrany