Dobrý den,
model neměl žádné mezipřistání. Odstartoval sem, chvíli létal, pak sem aktivoval výškové omezení, vyzkoušel funkčnost výškového omezení, které fungovalo, tak sem se dal do zkoušení náročnějších prvků. Z logu vysílače sem si ještě ověřil jestli sem náhodou výškové omezení nevypnul. Ten pád byl v invertu a naklonění heli přes křidýlka o cca 30 stupňů. Nedokázal sem přečíst polohu ocasu, tak sem zkusil heli srovnat, ale jak to tak bývá, tak sem si spletl strany a heli šla k zemi v náklonu možná skoro až 90 stupňů. Přišlo tedy rozhodnutí víc do řízení nesahat a nechat to na elektronice. Před tím osudným pádem sem měl ještě dva starty a výškové omezení fungovalo. Ale je takovou krizovku sem tam neměl. Spíš to vždy reagovalo v rychlém průletu na hranici výškového omezení. Když sem do heli zapojil geolink poprvé, tak sem si výškové omezení zkoušel ve výšce 10m a v různých polohách a nic takového se mi nestalo.
Létal sem na místě viz mapa
https://mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=16.0551392&y=49.5710944&z=17&base=ophoto&rc=9k5ljxV0ZsR1KE&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=&mrp=%7B%22c%22%3A131%7D&rt=&rt=&xc=%5B%5DSpodní parkoviště je jak sem psal pod mezí cca 4-5m. Jinak na tomto místě létám docela často a i GPS s návratem domů, tam fungovalo naprosto v pořádku.
Hodnota pro Akceleraci sepnutí je nastavena na výchozí hodnotu 5. Plus mám nastavenou Záchranu normal a kolektiv 70%.
Letový záznam z geolinku bylo první po čem sem šel, ale bohužel se při pádu odlepil z držáku a vypojil se i kabel z konektoru. Takže po připojení k PC mi to napsalo, už nevím přesně tu chybovou hlášku, ale něco v tom smyslu, že bylo neočekávaně přerušeno spojení a záznam nemohl být uložen. Jediné čeho sem si ještě všiml, byla chyba v letovém záznamu, že je použit záložní oscilátor. Ale to vážně netuším jestli to tam náhodou nebylo i před letem. Po aktualizaci na verzi 2.6 sem se do záznamu nedíval. Ale na to už sem dostal odpověď ve vedlejší diskuzi. Viděl bych to na tu statiku, protože sem s ní bojoval a dvakrát mi shodila model. Takže kdo ví, jak dlouho už to v tom stavu je.