Dobrý den, měl bych dotaz, nebo zajímavost. Teď mně kamarád požádal o pomoc se Spiritem a jsem svědkem toho stavu: Heli běžně funguje, ale občas se stane, že přestane fungovat kolektiv. To znamená, že heli pomalu stoupá nebo klesá, takže nějaká minimální odezva kolektivu je. V tomto chybové stavu vrtulník naprosto stabilní , řiditelný pře výškovku i křidélka. Když sedneme na zem, vše funguje. Stane se to občas, není to setrvalý stav, ale během letu to vždy nastane. Vyměnili jsme všechna serva a problém, přetrvává. Při cvaknutí záchrany kolektiv je "tupý" jako na páce. Z toho plyne, že problém není na kanále přijímače, protože chyba je stejná na 2 kanálech. Máte pro to nějaké vysvětlení. 1 Mohla by byt vada v jednotce? 2 Může Spirit přejít za nějakých podmínek do modu, kde nereaguje/potlačuje ovládání kolektivu? Nejprve jsem myslel, že je vadné jedno servo a tudíž nepovolí pohybu kolektivu protože by došlo k náklonu vrtulníku. Kdyby se jednalo o nějaké rušení, tak by nefungovalo přesné řízení pře výškovku a křidélka a vrtulník by asi nějak nepravidelně cukal.?
|