Ahoj, tak jsem zpět a odpovím si sám. Nechtěl jsem dříve, dokud nedám aspoň 10 baterek na odzkoušení. Třeba se to někomu bude hodit.
V manualu u ocasního serva píšou a malují kuličku na první díru páky od středu serva, což je 4,5mm. Mám nastaveno na poslední (třetí) díru - 10mm střed serva a střed kuličky.
V manualu u serv cykliky malují a píšou na páčce serva středy na první dírku 12,5mm. Při tomto v nastavení +12° -12° kolektivu vychází nastavení cykliky na + - 7° a kuličky s táhly narážejí do těla serva. Při našroubování kuličky o dírku dál (druhou - krajní) jsem se dostal na 10° cykliky, vzdálenost středů 15,5mm a ještě zbývá malá mezera mezi tělěm serva a nikde nic nenaráží.
Poslední změnou je o 5mm delší vrtulka, než je dodaná k vrtulníku.
Lítám na 3 000 otáček, při méně se lehce při visu chvěje ocas.
Na závěr chci upozornit, že změny o proti manuálu třeba zkrátí životnost serv, ale mě to za to stojí. Tak že takhle jsem moc spokojený a začínám mít Rexe se Spiritem rád, lítá SKVĚLE, dle mých představ. Mnoho letů a šťastných přistání, Ivan.
_________________ Devil 420, Kraken 580, Goblin 700 Sport, nostalgie Titan S325E (vše letuschopné), 4x SPIRIT, Jeti DS-12 EX Carbon.
|