ZeXx86 wrote:
Ahoj,
ano, mělo by to fungovat bez problému včetně záchrany/stabilizace. V manuálu je o tomto režimu více informací.
Stačí jen nastavit stejně jako FBL, jen nakonec povolit parametr Pádlová mechanika.
Ahoj,
na rc manii jsem našel tento příspěvek a Tvoji odpověď:
Chtěl bych se zeptat, jestli je ve Spiritu možné úplně vypnout stabilizaci (v případě pádlové heli) a Spirit by vlastně byl jenom ve funkci gyra vrtulky a případně záchrany při aktivaci příslušného kanálu (tím pádem nebude fungovat zapojení jenom ocasního serva).
U BD bylo možné nastavit dva pracovní režimy -
x Pádla - stabilizace vypnuta
x Pádla - stabilizace zapnuta
I když jsem zkoušel vybrat pádlovou mechaniku a zapnout 100% chování jako pádlovka, tak při náklonech heli v ruce deska cykliky stále dělala protináklon (stabilizaci).
Možná to tam někde je a jenom to neumím zapnout, tak se ptám...
Proč to chci:
1) V helině se starou koncepcí serv (anolog nebo pomalý digitál, uložení výstupní hřídele v jednom nebo žádném ložisku) se tyto serva díky stabilizaci hodně rychle vychodí
2) Když jsem měl BD, tak jsem režimy přepínal, abych nezapomněl, "jak se létá s pádly"...
Předem díky za odpověď!
RomanAhoj,
SlezY83: stačí když se stáhne úplně zisk cykliky a nastaví Geometrie 6° na nejnižší hodnotu. Pak by to mělo fungovat dle představ.
Takže z toho dovozuji, že tvoje řešení výše uvedené není jediné, ale lze to vyřešit i takto, jak píšeš v odpovědi SlezY83. Nemá pak úplné stažení zisku cykliky vliv na funkci záchrany?
Mirek