It is currently Fri 22. Nov 2024 22:48:07

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Mon 20. Mar 2017 19:16:32 
Site Admin

815až2256us bude pro staré verze.
Verze V3 a V4 má určitě 1100 a 1940us.

Pokud tam jsou teď takové hodnoty, pak je jisté, že byl problém jen tady v tomto.

Profile  

PostPosted: Mon 20. Mar 2017 20:46:11 

Dobrý den,

nějak tomu nerozumím.

Původně jsem neznal pracovní rozsah us regulátoru, tak jsem si ho následujícím postupem změřil:

1)Ve spirtu jsem nastavil max. otáčky 2850 a co nejviší rozsah us.
2)Následně jsem projel celé pásmo z maximana na minimum, tím jsem zkalibroval regulátor na maximální rozsah.
3) Následně jsem projížděl znovu rozsah a zjišťoval na jaké us ragulátor reaguje a zpětně posílá informace do spirita. Vynecháním pásma nečinostia jsem získal pracovní rozsah regulátoru s hodnotami min820 max2260us. Pokud jsem byl mimo tento rozsah regulátor nehlásil na výtupu čidla otáček z regulátoru otáčky - (nulu a motor se netočil)
3) Ve spiritovi jsem nastavil rozsah min820ažmax2260us.

Na základě tohoto postupu jsem si myslel, že mám zkalibrovaný regulátor s co nejemnějším krokem pro co nejpřesnější řízení governoru pomocí spirita. Měl jsem za to, že uzký rozsah = krok po více procentech= hrubší krok při regulaci otáček= horší funkce governoru
Dále jsem se domníval, že Spirit ví min a max hodnoty pro ovládání regulátoru, protože je má nastavené v záložce Governor/plyn???
Co jsem špatně pochopil???

S pozdravem

Profile  

PostPosted: Tue 21. Mar 2017 19:01:23 
Site Admin

Dobrý den,

s regulátorem, který máte není třeba provádět kalibraci (pokud jste už nějakou neudělal).
Stačí se podívat do návodu regulátoru kde je uvedeno 1100 a 1940us.
Tyto hodnoty se téměř neliší od výchozích. Takže by to fungovalo bez jakýchkoli úprav zřejmě již bez problému.

Uvedený postup vypadá dobře, ale lepší je to udělat opačně - pokud neznám hodnoty, které nastavit, tak udělat kalibraci regulátoru (ne jednotky).
To se dá udělat opět dle instrukcí k regulátoru - pomocí páky a křivky plynu 0 až 100%.

Ale protože hobbywing uvádí přesně hodnoty, tak je stačí nastavit a je jisté, že je to zcela přesně.

Pokud se rozsah v regulátoru a v jednotce liší, tak právě dochází k tomu, že neví kde má přestat s přidáním plynu. I když už je ve skutečnosti na 100% stále přidává a tak jede za limit. Po odlehčení pak může trvat několik sekund, než otáčky klesnou na správnou úroveň - protože byl plyn hodně, hodně vysoko, chvíli to trvá. Když jsou rozsahy přesně, tak se to stát nemůže.

Profile  

PostPosted: Wed 22. Mar 2017 6:57:51 

Ale já jsem přeci nejdříve zkalibroval regulátor a pak jsem ještě zkalibroval jednotku Spirit.

Nebo jsem se o to alespoň snažil.

Profile  

PostPosted: Fri 24. Mar 2017 8:27:16 
Site Admin

Pokud se zkalibruje regulátor, pak je nutnéí již nekalibrovat druhou stranu, jinak se opět rozsahy rozladí.
Vždy by se mělo kalibrovat jen na jedné straně.

Profile  

PostPosted: Sat 01. Apr 2017 18:58:33 

Dobrý den,
jeví se mi ideální následující postup pokud neznám rozsah regulátoru.
1) nastavím co nejvyšší rozsah ve spiritu
2) zkalibruji regulátor na co největší rozsah
3) odečtu pracovní rozsah regulátoru a tyto hodnoty nastavím jako maximální do spiritu
4) pokud budu chtít míst 100% jistotu správnosti nastavím ve spiritovi o jeden krok menší rozsah a následně znovu zkalibruji regulátor na tento rozsah a vše by mělo fungovat.
5) vyzkouším i Vámi doporučené hodnoty
Tento postup vyzkouším až se budu trochu nudit, následně se pokusím jsem doplnit mé poznatky pro ostatní.
Zatím jsem rád, že mohu létat s governorem z regulátoru a že mi již nekmitá ocas.
Tímto Vám všem děkuji za rady obrovsky jste mi pomohli.
Nyní budu v první řadě dohánět deficit z létání a ladit drobnosti v chování vrtulníku, až nakonec vyzkouším governor ve spiritovi do té doby to asi stejně nebude mít význam, protože teprve na perfektně vyladěném s stroji a helikomandu bude mít smysl zkoumat drobné rozdíly mezi špičkovými governory.

Děkuji

Honza

Profile  

PostPosted: Sat 01. Apr 2017 19:46:51 

Jde to i jednodušeji, mám to odzkoušené na xx regulátorech.

- v regulátoru vypnu pomocí karty/Pc/páček governor! a nechám nastavení na Heli bez GOV nebo ještě lépe Aero.
- nechám hodnoty Governor v SW Spirita na default, GOV je vypnutý.
- udělám rozsah ve vysílači na kanále plynu aby byl pohyb v SW v Diagnostika 0-100!
- takto zkalibruji rozsah regulátoru Min/Max pomocí karty/Pc/páček.
- až pak zapnu GOV v SW Spirita a doladím jeho hodnoty, případně mírně spodní rozsah kvůli roztáčení.

Funguje mě na regulátorech Align, YEP, Castle, YGE, Hobbywing, Kontronik, Turnigy ...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

All times are UTC + 1 hour