ZeXx86 wrote:
Urcite bych snizil frekvenci serv cykliky z 333hz na 200. Na 333Hz nejsou stavena a muze to pusobit zminovane problemy.
U vrtulky bych snizil drzeni piruet na 170. Zasekavani bude pak na obe strany symetrictejsi.
Ahoj,
I když byl dneska u nás silnější vítr tak jsem to prozkoušel, teda frekvence 200, drzeni piruet 170, a musím říct, že přínos na zastavování pirulet, pokud se dal v tom větru poznat, byl minimální.
Zato se mi aspoň ze 2/3 podařilo zlepšit to vlnění zvýšením zisku cykliky na 70%, pak už to začlo kmitat, přes křidýlka. Jinak serva 1250MG na cyklice taky nastavit frekvenci 200 místo 333 ? Teda zkoušel jsem to, a taky to nemělo v podstatě vliv.
Ještě k té vrtulce, zkoušel jsem lehkost řízení za rotace, a myslím, že tam problém nebude.
Takovéto zkoušení pokus-omyl se mi moc nelíbí, protože zatím je to samý omyl, tak bych se na to chtěl podívat trochu jinak.
Teda dotaz:
Pokud např. budu točit piruletu doleva, knipl vrtulky dám plně doleva, smykátko mi odjede doprava podle nastavené max rychlosti rotace + dual rate atd. a heli nabere nějakou rychlost rotace. Pak pustím knipl vrtulky a ten skočí do neutrálu. Co udělá smykátko? Představuju si to, že přeletí přes neutrální pozici na druhou stranu, a klidně až do opačné krajní polohy, aby rotaci co nejrychleji zastavilo, a pak se vrátí do neutrálu. Tedy tam může lítat od jedné krajní polohy do druhé? Kdyžtak mě opravte.
A další dotaz, který s tím možná na první pohled nesouvisí:
Proč musí být v neutrálu páka serva kolmo k táhlu?
A jak je to s krajními polohami páky serva, neměly by být co možná nejvíc symetrické např. +60/-60° ?