ZeXx86 wrote:
Muzes poslat nastaveni? Jestli bude OK, tak doporucuji se do te hlavy kouknout. Hlavne taky zkontrolovat, jestli se vubec nehybe kamen hlavy na hrideli, ten ma tendenci byt nekdy volny.
U limitu ubrat o 5 bohuzel stacit nebude. Spise 10 - 15, mozna i vice.
Se stejnymi servy ma protos urcite chodit velmi dobre, takze to musi jit doladit k dokonalosti. Nikdy jsem ale na protosech s timto servem nemusel nijak zastavovani ladit. S tim servem to proste fungovalo velmi dobre, pokud byla vrtulka uvnitr v poradku.
1290mg se bezne pouziva i na 700 heli, jestli ale nestiha zastavovat na 500, tak je podle me neco spatne v mechanice a mozna se trapis nad necim, kde problem neni.
Ja osobne jsem mel 3 protosy s timto servem nebo ekvivalentem DS650. Ted mam na protosovi MKS, v nastaveni se ale temer nic nezmenilo.
Nastavení pošlu večer.
Taky ale myslím, že bude chyba asi někde jinde. Proto jsem chtěl poprosit o kontrolu někoho zkušenějšího na srazu.
Jinak trasu ovládání vrtulky jsem schválně znovu rozdělal a připadne mi, že chodí lehce, ale nemám srovnání, takže 100% jistotu nemám.
Ještě další věc, mám poměrně těžkou výbavu: MVVS 8/950, Kontronic KOBY 90 LV, Standardní servo na ocas, alarm baterky, GensAce 2600 25C, ... prostě celková hmota cca 1730 g, přitom ostatní co se psalo na rcmanii mají většinou 1500 - 1600, a ty máš myslím ještě dokonce méně. I když jestli se ty serva používají i na 700, tak by to mělo být jedno.
Říkal jsem si, že bych zkusil i jiné vrt. listy, ale zase, pokud to chodí ostatním, tak by to bylo záplatování nějakého jiného problému nebo by se to mohlo třeba i zhoršit.
Jo a ještě k těm gumám v hlavě, ty jsou teď měněné, gripy s ložiskama jsou nové, i hřídel s hlavníma ložiskama a příčná hřídel jsou nové.
Ano, s volnou hlavou jsem už problémy měl po nepodařené autorotaci, kdy jsem škrtl hlavním listem o zem, tak jsem dal novou hlavu a šroub, který ji drží na hřídeli, jsem dal pro jistotu delší průchozí a je to ještě pojištěné samojistící maticí, myslím, že se to ani nehne.
Jinak změřené vibrace jsou minimální, jediný problém jsem měl s těmi různě dlouhými listy vrtulky, ale to se vyřešilo. Dokonce jsem to měřil i s hlavními listy a max píky jsou do 15%, což jsem byl velmi mile překvapený.