Zdravím, popravdě nevím, jestli mám problém s vrtulkou nebo co se vlastně stalo. Upgradoval jsem Spirita z verze myslím 2.4.. na poslední verzi FW. Možná byla chyba, že jsem neprošel celé nastavení v průvodci, zkontroloval jsem jen jednotlivé kanály a servo monitor a vše vypadalo OK. Nicméně včera při pokusném startu s velkou maketou (řeším vibrace po přechodu na 5ti listý rotor) se heli po odlepení od země najednou celkem pomalu otočila o 180°, takže jsem chtěl rychle přistát, ale opět se pootočila. Teprve pomalým dopředným letem se ustálila, otočil jsem ji a chtěl jsem přistát, což se nakonec po dalším pootočení asi o 90° povedlo. Prošel jsem nastavení (v telefonu přes BT), zvětšil jsem limity vrtulky, byly trošku jiné, než před upgradem a zkusil to znovu, tentokrát bohužel ale s havárií, protože heli se točila ještě víc než při prvním pokusu a při přistání se převrátila. V nastavení při kontrole mě zarazila jedna věc, ale možná je to tak správně. U zisku vrtulky bylo napsáno něco v tom smyslu, že je nastaven ve vysílači a žádná hodnota u toho nebyla, pouze násobek, který jsem měl nastavený. Takže se chci zeptat, jestli tohle je v pořádku, protože se to chovalo trošku jako by na vrtulce gyro nebylo a heli se při změně náběhu listů rotoru pootočila vlivem změny reakčního momentu, a nebo jestli jsem něco udělal špatně. Podle monitoru to vypadalo správně - na kanálu zisku se přepínačem přepínaly 2 hodnoty, jedna odpovídala zisku a druhá aktivaci záchrany. P.
|