It is currently Sat 23. Nov 2024 4:01:28

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sun 26. Apr 2015 21:07:42 

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Předem se místním borcům omlouvám za mou terminologii, ale pořád v tom nějak plavu :roll: .
Na nové Agile 5.5 při mírném klesání a přechodu do visu, nebo stoupání se helina vždy nakloní mírně doleva což musím korigovat. Neuvědomuji si, že by se mi něco takového v takové míře dělo ani na stávajícím Protosu (Kbar) a Trexu700 (BeastX). Znovu jsem zkontroloval stopu - OK. Myslel jsem si že by tomu mohlo pomoci zesílení cykliky, tak jsem v bance 0 ponechal 60, do 1. jsem dal 80 a do 2. 100 a abych řekl pravdu nerozeznal jsem v chování žádný rozdíl. Předpokládal jsem, že při 100vce se mi helina rozkmitá a ono nic. Tak nevím co dělám špatně. :?: . Pak už jsem si nebyl jist, jestli se mi vůbec banky přepínají, tak jsem si do jedné nastavil prekompenzaci vrtulky a toto funguje. V nule byla aktivní a v Jedničce ne.Je možné, že jsem lama a že tomu vůbec nerozumím. :?

Profile  

PostPosted: Mon 27. Apr 2015 11:08:26 
Site Admin

Ahoj,

toto nebude problem se ziskem, ale neco nekde spatne mechanicky.
Agile se nesmi skladat podle manualu, tj. hlavne ne cyklika a tahla, jinak to dopadne spatne.

Nejdrive bych zkusil aktivovat Subtrim (laděni) v zalozce serva a zkontrolovat, ze opravdu jsou paky presne kolmo k tahlum. Paky by nemely byt kazda jinak, ale vsechny stejne.
Pokud je to OK, tak v teto chvili by mela byt presne vodorovne i cyklika a zaroven na listech 0° nabeh.

Spirit funguje na Agile velmi dobre, daji se tam nastavit i velmi vysoke zisky. Vice nez 70% bych nedaval. Proto ten rozdil mozna nesel poznat.
Jinak jake serva tam jsou?
Je dobre zkontrolovat, jestli nahodou nema nektere jinou drahu v max a min kolektivu - taky cyclic levelerem. To se da doladit presne pomoci korekce drahy serv.

Profile  

PostPosted: Wed 29. Apr 2015 20:21:45 

Díky za odpověď. Dneska jsem se k tomu konečně dostal. Serva mám SC-1257 (Savoxy). Já jsem si myslel, že páky serv mají být kolmo k servu. Tak to mám asi špatně že?
http://ivor1.rajce.idnes.cz/Agile_5.5#100_5113.jpg
Poté co jsem je před chvílí nastavil kolmo k servu a nastavil rovinu a 0° tak jsem si ještě jednou přečetl tvé doporučení a vidím, že píšeš kolmo k táhlům. :(
No zítra to možná vyzkouším a když to nepomůže tak to znovu pošteluji, tentokrát tak jak píšeš.:-)

Profile  

PostPosted: Tue 05. May 2015 20:16:31 
Site Admin

Jak to vypada, povedlo se problem odhalit?

Z fotky to nevypada nijak vylozene spatne. Cepy na pakach serv dat mozna jeste dal a mohlo by vse vychazet presne.
Ale tusim, ze toto neni ten problem.

Hlavni je, aby byla pri aktivaci Subtrim ladeni cyklika kolmo a na listech 0°. Pokud se prejde do Korekce drahy serv, da se proverit, jestli je cyklika stale kolmo i v max. a min. vychylkach kolektivu.
Ale i kdyby to bylo velmi nepresne, nemelo by to uhybat nijak velmi viditelne. Vzdy by se mela minimalne heli srovnat do spravne polohy.

Kdyz pridavas kolektiv doma na zemi, je vse v poradku? Neuhyba nejak cyklika?

Jeste je dobre zkontrolovat teziste, u Agile je treba tezsi baterky. Ale to by delalo problemy hlavne na vyskovce.

Profile  

PostPosted: Fri 08. May 2015 20:02:28 

Díky za zájem :) přestavil jsem serva tak aby měly 90° s táhly a znovu vše nastavil. Jenže při prvním testu mi šly z heliny divné zvuky, tak jsem ji sundal ocas a zjistil jsem že uložení přední hřídelky z kardanu v ložisku je úplně ojeté. Takže jsem musel koupit novou s tím, že má být v tom ložisku na lepidle.
Dneska jsem teprve začal pořádně lítat a zdá se mi, že problém setrvává. Ale já jsem takový "pilot" :roll: ? Už si ani nejsem jistý jestli to není normální. Dlouho jsem nelítal s chlapama abych se na to zeptal jestli jim to nedělá taky. Abych řekl pravdu tak těžiště jsem neřešil. Mám 4 baterky a každou jinou. Jednou jsem to zkoušel a i když jsem měl baterku úplně v předu, tak pořád to ještě padalo na ocas.
Možná by jste se tady mohli někdo vyjádřit. Když klesám pomalu kolmo dolů, ale třeba i rychle a zvednu kolektiv musíte to vždy dorovnávat cyklikou?
Jinak když jezdím na zemi s kolektivem nahoru a dolů tak rovina drží jak přibitá.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour