|
It is currently Fri 22. Nov 2024 22:20:45
|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 5 posts ] |
|
Author |
Message |
elfew
|
Posted: Thu 12. May 2016 20:31:48 |
|
|
Ahoj,
kolegovi nastavuji Spirit. Má stejný regulátor, jako mám já - Hobbywing 50A v3 Platinum.
Problém je ale u kalibrace plynu. Jedná se o Spirit (červený) s 2x satelitem DSMX Spektrum.
Vše chodilo správně dokud se neprovedl update jednotky na fw 2.0.1. Poté nejde zkalibrovat plyn - dochází k roztočení motoru až při cca 20-22% dráhy kniplu plynu při křivce 0 25 50 75 100%. Governor je ve spiritovi vyplý. Frekvence 200Hz; 1100 a 1900us pro koncové body. V diagnostice ve spiritovi vse sedi pro kanal plynu 0-100%.
Jak jsem provedl kalibraci? Plný plyn -> pripojit baterku -> zapipani reglu -> knipl plynu dolu -> nic se neozve... jen se spusti tony na nastaveni.
Regl jsem pripojil i pres usb adapter a zkontroloval, zdali tam neni neco spatne nastavene, ale neni. Governor je v reglu vyply.
Diky za pomoc.
_________________ DX9 - Chase 360 - Spirit
|
|
Top |
|
|
ZeXx86
|
Posted: Fri 13. May 2016 7:17:08 |
|
|
Site Admin |
|
Ahoj,
melo by stacit nastavit rozsah plynu v jednotce na takovy, jaky byl predtim. Bohuzel se parametry a jejich hodnoty zmenily, takze je treba to najit. Hodnotu Min. zvysovat, dokud se motor nezacne tocit - napr. na 1150. Pro Max. zase zvysovat, dokud motor nebude tocit na max a vyse uz to nepujde. Takto bude nastaven presne i kdyz kalibrace nechce z nejakeho duvodu fungovat.
Jednodussi reseni by melo byt uvest regulator do tovarniho nastaveni a potom nastavit jeho vychozi hodnoty rozsahu plynu. Ty jsou 1100 ~1940µs dle manualu. Pak to bude fungovat ihned presne.
_________________ Spirit System developer
|
|
Top |
|
|
elfew
|
Posted: Fri 13. May 2016 9:09:57 |
|
|
Ahoj,
dekuji za odpoved. Praveze me zarazi, ze stejnou konfiguraci i zapojeni mam i ja na vrtulniku a vse funguje jak ma.
Jen pro ujisteni - nastavil jsem v reglu pres USB: - flight mode: Heli governor OFF - Autorotation restart time: OFF
Kalibraci plynu delam tak, ze mam linearni krivku plynu 0 25 50 75 100. Zapnu vysilac, dam knipl plynu na max (100 %) a pote pripojim baterku. Dojde k zapipani a pote stahnu plyn na minimalni hodnotu a odpojim baterii.
Zde teda jen nevim, mam nastavit min a max hodnoty ve spiritu jiz pred kalibraci na 1100 a 1940us nebo nechat puvodni 1100 a 1900, zkalibrovat plyn a pote to upravovat?
_________________ DX9 - Chase 360 - Spirit
|
|
Top |
|
|
ZeXx86
|
Posted: Fri 13. May 2016 9:22:29 |
|
|
Site Admin |
|
Ta kalibrace by mela fungovat dle toho jak jsi to delal. Jakmile se zkalibruje ESC (s jednotkou), s hodnotama rozsahu plynu v jednotce uz by se nemelo vubec hybat.
Podle manualu je treba drzet paku plynu nahore, dokud motor nezapipa ton, pak cekat 2s a zapipa znovu dalsi tony. Az potom se muze jit s pakou plynu dolu a cekat na dalsi odpipani. Pokud se kalibrace podari, muze byt v jednotce klidne vychozich 1100 a 1900. Bude to pak chodit presne.
Takze jsou dve moznosti jak dosahnout spravneho fungovani: 1. zkalibrovat ESC dle postupu v manualu, v jednotce se nemusi vubec nic menit, protoze se ESC nauci nastaveny rozsah. (tahle moznost je doporucena) 2. Nastavit rozsah plynu v jednotce tak, aby odpovidala predchozi kalibraci (horsi reseni)
_________________ Spirit System developer
|
|
Top |
|
|
match-bu
|
Posted: Sun 09. Apr 2017 21:44:04 |
|
|
Dobrý den,
mám regulátor Hobbywing Platinum 100A V3 návod je totožný s 50A verzí.
Nedaří se mi u něj nastavit rychlí rozběh rotoru při přerušení autorotace.
Mám nastaveno autorotace on čas 10sec.
jestli jsem dobře pochopil návod regulátor má umět takto fungovat: 1)Při letu 74% plynu "vypnu", ale né na 0%, jsen na 5%("volnoběh"). Začnu autorotovat, pokud budu chtít rychle zapnout požadované otáčky ta zase zapnu plyn na 74% a motor naběhne za 1,5sec.
2)Pokud přesáhnu doubu "vypnutí" motoru na 5% déle ja k těch nastavených 10sec motor stejně naběhne pomalu.
3) Pokud plyn vypnu bezpečnostním vypínačem úplně na 0% vždy se bude rozbíhat pomalu.
Prosím poraďte.
Honza
|
|
Top |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 5 posts ] |
|