Ahoj, možno si už našiel chybu a určite to nesúvisí so Spiritom, ale...
1. never novým dielom, že sú OK, všetko treba preveriť: z jednej dodávky 6 ks hlavných hriadeľov boli 2 pokrivené. Kontrolujem ich otáčaním na hrane posuvného meradla. Ložiská otváram a dopĺňam troškou vazelíny zmiešanej s práškovým uhlíkom.
2. Neviem, aký rám používaš a aké je uloženie ložísk hlavného hriadeľa. Ja som prešiel na jeden kus pre uloženie. Ak je iné uloženie, musíš dotiahnuť skrutky až po vložení hriadeľa
Attachment:
IMG_0659-01-go_x550-228x228.jpg [ 14.48 KiB | Viewed 1489 times ]
3. Veľký problém mám často s vibráciami z chvosta: ložiská a ich uloženie v domčeku - lepím ich do domčeka, lebo inak si vyderú priestor. Pri 12 tis. otáčok to netrvá veľmi dlho. Osový pohyb zadného hriadeľa musí byť vymedzený na nulu. Zadný hriadeľ sa ohne aj po minimálnom dotyku listov o trávu a pod. A nakoniec, mal som kameň, ktorý mal krivo navŕtanú dieru.
Attachment:
IMG_0075-edit-01-go_x550-228x228.jpg [ 12.57 KiB | Viewed 1489 times ]
Skontroluj veľkosť dier v listoch zadného rotora, listy treba tiež vyvážiť - aspoň vybrať rovnako ťažké.
Veľký vplyv na vibrácie má pohyb gripov: zatiaľ ani jedno zadné zloženie gripov (ani Align) nešlo pri úplnom dotiahnutí skrutiek voľne, ale bez vôle. Vždy som musel jemne dofrézovať plochu, aby ložisko nebolo pritlačené ceľ guličky. Našiel som Tarot:
http://www.banggood.com/Tarot-450-Metal ... mds=search, ktoré funguje bez úprav
Skontroluj otvor v páke pre čap ovládajúci zadný rotor od serva, otvor sa vyderie, mažem ho a stláčam kliešťami aby nemal vôľu.
4. Zadný rotor skontroluj pohľadom na rotujúce listy. Nesmú opisovať osmičku (ako krivé koleso na bicykli). Vyrovnaj listy, prilož na trubku tyčku a porovnaj medzeru pre oba listy.
5. A nakoniec pohon zadného rotora hriadeľom. Vzhľadom na množstvo ložísk a stredové ložisko v trubke aj minimálny ohyb trubky alebo hriadeľa spôsobuje veľké vibrácie. (preto som ostal pri pohone remienkom).
6. Hlava. Obvykle je jemne ťuknutý priečny hriadeľ. Keď točíš za skrutku, grip(y) sa pohybuje hore/dole. Alebo sú tlmiace gumičky zlé, prípadne veľmi mäkké. Pre pohyb gripov platí, že pri plnom dotiahnutí skrutiek priečneho hriadeľa nesmú zadrhávať (ani trochu).
Neostáva ti nič iné, len najprv odmontovať všetko, začať v zostave len s hlavným hriadeľom a postupne pridávať a odoberať hlavu, chvostovú trubku, zadné zloženie, zadné listy.
Pre poriadok: chybné diely boli z rôznych zdrojov, obrázky s logom obchodom sú len pre ilustráciu dielu.