It is currently Sat 23. Nov 2024 3:52:05

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Několik otázek
PostPosted: Thu 05. Nov 2015 15:07:16 

Ahoj, je to můj první Spirit tak se omlouvám za "nejapné " dotazy, jedná se konkrétně o Spirit pro.

Jednotku jsem po chvíli tápání úspěšně propojil s konfiguračním programem, v diagnostice se hýbou správně grafy na pohyb pák cykliky a kolektivu, ale mám k tomu pár otázek:

1) Grafy cykliky, vrtulky i kolektivu neustále problikávají kolem "0" na "1" popř. "-1", pák vysílače se samozřejmě nedotýkám.Napadlo mně nastavit vyšší hodnotu pásma necitlivosti kniplů, ale i pokud dám max.hodnotu "30", tak je to stejné.Vysílač Futaba 9Z WCII 1.majitel, poměrně málo používaný. Dělávalo mi to podobně i ve VBaru, ale tam to nebylo tak rychlé, tady se ta hodnota mění neustále s frekvencí asi 0,5s.Je to normální stav, nebo se tím mám zabývat?
2) Na záložce "Obecné" mám nastavené PWM rádio, když kliknu na kanály, tak čísla kanálů křidélek a elevátoru neodpovídají tomu jak to mám zapojené a nelze to měnit , u křidélek je uveden napevno kanál 2, já to mám zapojené v k.1, elevátor uvádí napevno kanál 3, já to mám v k.2 , jak je u Futaby obvyklé.Jak už jsem předeslal, v diagnostice pohyb křidélek a elevátoru odpovídá příslušným graf.sloupcům. Je to v pořádku?
3)Ještě jsem se chtěl pro jistotu zeptat na správnou sekvenci při propojování jednotky s konfiguračním programem.Já to dělám takto, ale protože jsem to nenašel, raději se ptám jestli je to v pořádku:

1) Zapnu vysílač
2) Zapnu zdroj pro Spirit, který je už kabely propojený s přijímačem
3) Propojím USB PC se zásuvkou SYS na jednotce
4) Spustím konfigurační program Spirit 1.3.1.
5) Nastavím hodnoty a nakonec uložím do paměti jednotky
6) odpojím jednotku od zásuvky SYS a kabel od USB
7) Odpojím jednotku a přijímač od zdroje

Je to O.K. ? Honza

Profile  

Post subject: Re: Několik otázek
PostPosted: Thu 05. Nov 2015 15:30:09 
Site Admin

Ahoj,

vítám na našem fóru!

1) Toto je v případě PWM v pořádku, neboť se jedná o analogový přenos dat. Pokud se připojí například přes S-Bus, pak je spojení digitální a výchylky kanálů naprosto přesné. Odchylka cca 1-3% není ale v letu znatelná. Na kolektiv se pásmo necitlivosti neuplatňuje, protože se řídí po celé dráze.

2) Toto je také v pořádku. Je tam rozdíl, protože každý výrobce má odlišné značení kanálů. Takže je důležité pouze to, co z nich jde. Pokud v diagnostice pohyb odpovídá, pak je to správně.

3) Ano, takto je to správně. Důležité pouze je to, aby se program spustil až když je jednotka inicializována a byl připojen interface na obou koncích. USB interface do jednotky lze připojovat a odpojovat kdykoli.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour