Ahoj, je to můj první Spirit tak se omlouvám za "nejapné " dotazy, jedná se konkrétně o Spirit pro.
Jednotku jsem po chvíli tápání úspěšně propojil s konfiguračním programem, v diagnostice se hýbou správně grafy na pohyb pák cykliky a kolektivu, ale mám k tomu pár otázek:
1) Grafy cykliky, vrtulky i kolektivu neustále problikávají kolem "0" na "1" popř. "-1", pák vysílače se samozřejmě nedotýkám.Napadlo mně nastavit vyšší hodnotu pásma necitlivosti kniplů, ale i pokud dám max.hodnotu "30", tak je to stejné.Vysílač Futaba 9Z WCII 1.majitel, poměrně málo používaný. Dělávalo mi to podobně i ve VBaru, ale tam to nebylo tak rychlé, tady se ta hodnota mění neustále s frekvencí asi 0,5s.Je to normální stav, nebo se tím mám zabývat? 2) Na záložce "Obecné" mám nastavené PWM rádio, když kliknu na kanály, tak čísla kanálů křidélek a elevátoru neodpovídají tomu jak to mám zapojené a nelze to měnit , u křidélek je uveden napevno kanál 2, já to mám zapojené v k.1, elevátor uvádí napevno kanál 3, já to mám v k.2 , jak je u Futaby obvyklé.Jak už jsem předeslal, v diagnostice pohyb křidélek a elevátoru odpovídá příslušným graf.sloupcům. Je to v pořádku? 3)Ještě jsem se chtěl pro jistotu zeptat na správnou sekvenci při propojování jednotky s konfiguračním programem.Já to dělám takto, ale protože jsem to nenašel, raději se ptám jestli je to v pořádku:
1) Zapnu vysílač 2) Zapnu zdroj pro Spirit, který je už kabely propojený s přijímačem 3) Propojím USB PC se zásuvkou SYS na jednotce 4) Spustím konfigurační program Spirit 1.3.1. 5) Nastavím hodnoty a nakonec uložím do paměti jednotky 6) odpojím jednotku od zásuvky SYS a kabel od USB 7) Odpojím jednotku a přijímač od zdroje
Je to O.K. ? Honza
|