It is currently Fri 22. Mar 2019 17:43:44

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Wed 13. Mar 2019 21:46:21 
Offline

Joined: Thu 20. Nov 2014 3:02:29
Posts: 21
Hi.

I Can not get the telemetri to work on my spirit and kontronik jive80+HV(and Jive120+HV)
My sett up is:

Spirit(black)
Frsky X4R
Sbus converter
Frsky telemetri wire.
Telem UNI cable, with changed wire around(Red-Orange-Brown)
Kontronik jive80+HV and jive120+HV(Only one at the time of course)

Spirit send the all the telemetri values back from spirit, but the value from the kontronik is all showing 0.

I suspect that the firmware in the jives are to old to work ?
I have the send them inn to get them updated.

Best regards

Karl Morten


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 14. Mar 2019 13:34:42 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8605
Hi,

please make sure that the Telemetry in the Spirit Settings is configured to Jive Telemetry. This si very important.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 15. Mar 2019 0:51:54 
Offline

Joined: Thu 20. Nov 2014 3:02:29
Posts: 21
Hello.

Thank you for your reply.

Its working now :)

The actual problem was that the kontronik did not arm during my testing.
And the Kontronik is apparently not sending any telemetri data before its armed.

So now all the values are showed in my Frsky Horus.



Best regards

Karl Morten


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 15. Mar 2019 1:10:51 
Offline

Joined: Sat 03. Feb 2018 16:53:40
Posts: 46
^^^^ Lucky you and good its working,cant seem to get mine to work.


Sent from my SM-N950W using Tapatalk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 15. Mar 2019 14:32:04 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8605
Indeed, it must be always armed otherwise telemetry is not sent. But flying without armed ESC is not possible in any way :)

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 15. Mar 2019 15:57:14 
Offline

Joined: Sat 03. Feb 2018 16:53:40
Posts: 46
ZeXx86 wrote:
Indeed, it must be always armed otherwise telemetry is not sent. But flying without armed ESC is not possible in any way :)

Tomas,I did set mine up,the ESC does arm but I'm not getting any readings or see the integration.My post is above this one.
Any suggestions ?
Thanks.

Sent from my SM-N950W using Tapatalk


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .