It is currently Fri 22. Mar 2019 17:12:41

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Mon 11. Mar 2019 12:30:36 
Offline

Joined: Thu 27. Mar 2014 20:33:18
Posts: 178
A máme tady další špek:

V helikopéře mám Spirita a regl Hobbywing 120A v4, tato kombinace si přímo říká o propojení telemetrie.
Vyzkoušel jsem Hobbywing telemetrii přes Spirita do rádia, nejdříve v systému FrOS.
Ukazovalo mi to hezky otáčky, napětí baterie, teplotu. Co mi ale neukazovalo, to byl proud a spotřebovanou kapacitu (a o tu mi šlo především).

Takže jsem rádio přeflashoval na OpenTX 2.2.3. Výsledek je stejný jako ve FrOS.

:) Tedy co to správně ukazuje:
- RPM
- VBAT (RB1V)
- Teplotu reglu (TMP)

:( Co to neukazuje (ukazuje stále 0):
- Vibrace (Fuel %)
- ABAT (RB1A)
- CBAT (RB1C)

Regl mám Hobbywing 120A v4 (originál - ověřeno na Hobbywing serveru dle kódu pod hologramem).
Spirit Pro s nejnovějším FW (2.6.1).
Open TX nejnovější stable verzi (2.2.3)

Rádio Horus X12S, přijímač FrSky X6R.

Do přijímače mám ještě zapíchnuté čidlo napětí (do analogového vstupu přijímače) – to ukazuje správně.
A pak mám ještě do Spirita zapíchnutý žlutý drát z reglu (výstup otáček). Ve Spiritovi mi to otáčky ukazuje správně - používal jsem to ještě před tímto pokusem s OpenTX integrací

Ocením každý nápad, který mne přiblíží k cíli: Měřit spotřebovanou kapacitu…
Díky za tipy!!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 11. Mar 2019 12:37:02 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8605
Ahoj,

pokud se to testovalo bez listů, tak to nic ukazovat nebude. Bohužel čidla v regulátorech většinou nejsou tak přesná, aby ukazovaly proud s malým zatížením.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 11. Mar 2019 13:05:58 
Offline

Joined: Thu 27. Mar 2014 20:33:18
Posts: 178
Jestli je to tak, budu šťastný. Ve vzduchu totiž létám zásadně s listy. :D

Testoval jsem skutečně bez listů, a ještě pouze při malých otáčkách - jen krátké několikavteřinové sepnutí motoru. Vyzkouším tedy test s listy. Tato zkušenost mě stála přeinstalaci rádia na jiný systém - ale nelituju, aspoň si OpenTX vyzkouším - prý není špatný ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 12. Mar 2019 18:33:04 
Offline

Joined: Thu 27. Mar 2014 20:33:18
Posts: 178
Dnes jsem nechal heli roztočit naplno (bez hlavních listů), proud i kapacitu to ukazuje.
Při těch malých otáčkách (pouze několikavteřinové roztáčení) to neukazovalo nic. Přesně jak jsi psal, příiš malý proud to neukazuje.
Při tom roztočení na otáčky okolo 300-400RPM byl moc malý proud, potom při otáčkách cca 1700 byl proud jednotky ampér a ten už to ukazuje pěkně.
VŠE JE TEDY V POŘÁDKU, je to opravdu parádní!!!

Ukazuje mi to telemetrie v Open TX v. 2.2.3 na Horusovi.
Předpokládám že v systému FrSky OS by to ukazovalo také. (Tam mi to ukazovalo také vše kromě proudu při nízkých-roztáčecích otáčkách)
Velká spokojenost, ta integrace telemetrie se ti Tomáši opravdu povedla, tleskám!!!

Toto vlákno bych označil za vyřešené a děkuji za včerejší fundovanou odpověď.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 14. Mar 2019 14:15:30 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8605
Tak to je skvělé. Velmi děkuji za podrobnou odpověď.

Bohužel se takto chovají všechny regulátory, kromě Kontroniků.
Dáme to do poznámek k příručkám.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .