It is currently Wed 26. Sep 2018 7:42:20

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Thu 12. Apr 2018 12:19:10 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 89
Ahoj,

je tu někdo kdo má kombinaci taranis (OpenTx) a Jive. Jedná se mi o nastavení údajů s telemetrie.
RPM - nastaveno v governoru spirita počet polu a převodového poměru po té governor vypnut, přesto jsem musel nastavit 4x násobení
vylítané mAh - po sledovaní jsem zjistil rozdíl mezi telemetri a nabíječkou cca 30%, dnes jsem si všiml možnosti nastavení Korekce proudové zatížení, takže nastavím
proud - zdá se mi že ukazuje víc, ale jak to ověřit? TRex 550 rekordní špička 200A, běžné špičky 150-170A, ve visu cca 30A, baterie 6S. Je toto v pořádku


ostatní věci až tak neřeším, důležité je pro mě spotřebované mAh. Po té doladit PRM a proud.

Je tu někdo kdo to ladil.

Díky

Netopýr

_________________
Netopyr


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 17. Apr 2018 18:20:13 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 89
Ahoj,

tak asi není, žádná odpověď. To mě trochu zklamala.

No nic, tak si odpovím sám, ale až po dalších testech.

Ale mám otázku:

Co se změní nastavením korekce proudového zatížení?

Nastavil jsem ho na 76% podle vypočtu z několika vybití a nabití mi tohle číslo vyšlo jako průměr.
Bohužel kvůli mé chybě jsem korektně mohl dnes otestovat pouze jednu baterku. Ale podle toho co jsem viděl, tak se mi snížili proudové špičky. To si myslím, že je to nastavení. Je to tak?

Jinak jsem si ještě půjčil proudové čidlo Frsky (momichodem díky Honzo, Rakovník), a porovnal jsem v logu obě křivky, docela to vyšlo. Pokud má někdo zájem pošlu log. Ideální zobrazení v Companionu.
Otázkou je jak by se graf změnil při nastavení 100% korekce proudového zatížení.

Děkuji

Netopýr

_________________
Netopyr


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 17. Apr 2018 18:30:54 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7983
Ahoj,

bohužel nejsme schopni příliš pomoci - jednotka pouze víceméně přeposílá data, která pošle regulátor. Proudové senzory v regulátorech mají různou přesnost a ani v těch nejdražších to není optimální. Velmi se to odvíjí od výrobce ale i samotného modelu.
Proto je v jednotce možnost korekce, aby se dal rozdíl doladit - to změní velikost proudu (použije se namísto násobku 1x např. 0.76x) a tím také dojde k tomu, že bude výsledná vypočtená kapacita nižší.

Tak jak je to popsáno, tak by to mohlo fungovat správně. Bohužel je třeba to vyzkoušet.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 17. Apr 2018 18:56:07 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 89
Ahoj,

díky za informaci.
Chápu, že to pokaždé funguje trochu jinak a je potřeba vše vyzkoušet. Třeba moje zkušenost někomu pomůže. Je mi jasné že přesnost taky může být různá a ani nečekám, že to bude na jednotky procent.

Jen ještě poprosím, jestli jsem to správně pochopil. Po úpravě proudového zatížení se mi změní hodnota spotřebované mAh a také zároveň hodnoty proudu, které mi hlásí telemetrie?

Děkuji.

Netopýr

_________________
Netopyr


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 17. Apr 2018 18:59:47 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7983
Ano, přesně tak.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .