It is currently Wed 13. Nov 2019 1:38:20

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Thu 10. Oct 2019 1:51:24 
Offline

Joined: Fri 20. Sep 2019 23:02:05
Posts: 4
Blade 480 Fusion, DX8 Gen 2 transmitter, spirit pro, spm46497t receiver w 2 satellites, castle talon 90 each.

Using the spirit castle connector between esc and aux1. Castle link turned on. Transmitter telemetry set for esc and text gen and flight pack. Telemetry set for castle in spirit with motor pole 4 and 10.18 to 1 ratio.

When I power up using the 6s 5000 mah battery I get no telemetry or integration. I can roller to the telemetry screens but no data and i can't enter the integration menu using the hold sticks to center method.

However, if I power up using a small 6 v battery pack into aux2 I get both telemetry and can get into the integration menu. Any idea why it doesnt work via the esc power?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 10. Oct 2019 7:14:14 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 9019
Hello,

I guess you are connecting 6s battery to your ESC, right?
Are you using our Telem CC cable?
Do you have external BEC on the model?

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 10. Oct 2019 13:41:52 
Offline

Joined: Fri 20. Sep 2019 23:02:05
Posts: 4
Yes 6S battery to ESC. Yes using your telecom cable from ESC to Aux1. No external BEC.

It seems to only work when I power it from a 6 volt battery plugged directly into aux2.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 13. Oct 2019 23:59:31 
Offline

Joined: Fri 20. Sep 2019 23:02:05
Posts: 4
Well I went and flew it two flights and when I got home I thought I would do some troubleshooting on the telemetry but surprisingly I was able to get into both the telemetry screen and the integration setup screens using the 6s battery.

I did not change anything so I can't understand why it is working now. Maybe the spirit needed to be powered off and on a few times? At any rate it is working now so that is great!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 16. Oct 2019 7:13:45 
Offline

Joined: Tue 19. Jul 2016 8:08:06
Posts: 7
same here, sometimes it works. But not always.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 17. Oct 2019 11:26:31 
Offline

Joined: Wed 04. Jul 2018 18:03:55
Posts: 8
Is this the same problem as the DX9?

viewtopic.php?f=20&t=3300


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .