It is currently Thu 28. Mar 2024 19:25:12

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sun 21. Jul 2019 14:32:22 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 118
Spiriťáci,

Funguje Vám záchrana vždy nahoru? Pokud ano, buďte rádi.

Nepočítám pár stupňů mimo. Ale záchranu, kdy to jde cca 30-40° do strany.

Pokud si troufnete, zkuste malý test. Otestujte, že je záchrana v pořádku. Bez aktivní funkce (stabilizace) zkuste zaletět pár souvratů (viz přiložené foto). Já tomu říkání lítaní do písmene „U“. Když udělám 3x“U“, tzn šest souvratů, zavisím (bezpečně vysoko), dám záchranu, tak vždy jde výrazně do strany. Na srovnání stačí dát stabilizaci a přesvědčit ji, aby visela rovně. Nebo cca 10-15s viset. Poté jde záchrana opět nahoru. Pokud si na test troufnete, buďte OPATRNÝ a připravený zachránit záchranu. Mohu poprosit o test i testovací piloty? I když ty už by to měli testovat.

Heli je nastavená dobře (G570, letos 96 baterek bez nehody), vibrace jsou OK. Na další helině (už to nevyzkouším, je tam už jiná jednotka) se spiritem, to bylo také. A další kamarádi helinaři, co si troufly to vyzkoušet, také záchrana výrazně do strany.

Doufal jsem, že s posledním SW se to změní, ale zkoušel jsem i poslední verzi SW 2.6.2 a bylo to stejné.

Spirit mi hodně pomohl a hodně peněz ušetřil, tak věřím, že to bude jen nějaká úprava v SW a bude vše fungovat, zatím mi to přijde trochu …….

Jak Vám funguje záchrana po souvratech???????

Netopýr


Attachments:
otocka-10-11.jpg
otocka-10-11.jpg [ 5.3 KiB | Viewed 2774 times ]

_________________
Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR


Last edited by Netopyr on Wed 15. Apr 2020 7:21:49, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 25. Jul 2019 7:17:42 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 118
Tak nevím, reakce výrobce a testovacích pilotů asi znamená, že to testují a ve velmi krátké době přijdou se super řešením. Nebo taky to zarputilé mlčení znamená něco úplně jiného.

Já jsem včera zkusil dvě věci:

zkusil jsem nastavit stabilizaci akro, s mírou změny směru na 5. Trochu změna při řízení, ale povedlo se pár krásných souvratů. Po té test záchrany a heli se neomylně vydala směrem k zemi. Tak jsem přistál a zkusil záchranu na zemi:

https://www.youtube.com/watch?v=l5qqfjY ... e=youtu.be

A ještě jsem zkusil jeden starší SW 1.3.2. Zavzpomínal jsem na nastavení kompenzace piruet (nevím stále mi to staré nastavení přijde lehčí, ale chápu změnu). Zase pár souvratů a po té test, nejdřív jsem si toho nevšiml, letěl jsem vysoko a dal, ale při druhé baterce se mi to již jasně zvrtlo a záchrana opět výrazně do strany, ale jinak než u nového SW. Možná je to jen pocit, ale podle jsou vidět změny, které SW v sobě mají. Jedno však je společné, záchrana vás prostě nemusí zachránit, ale naopak přivést do problémů.

Za mě jsem s testy skončil. Kdyby někdo měl zájem, rád toto vše předvedu. Jen nevím jak dlouho to bude ještě možné, vzhledem k reakci výrobce, budu muset vymyslet nějaké řešení. Záchranu prostě chci, ale musím jí trochu věřit. Není nic horšího než v krizové situaci přemýšlet: "Tak zkusím tu záchranu, TŘEBA bude zrovna fungovat".

Nechci z toho dělat nějakou aféru, jen mi to prostě nedá a musím kolegy Helináře upozornit, ty co znám to vědí, ale nevím co ty ostatní tisíce.

Netopýr

_________________
Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 27. Jul 2019 8:02:03 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 12212
Děkujeme za upozornění. Problémem se zabýváme, avšak jak jsem již uvedl v soukromé komunikaci, tak po testování jsme neshledali na našich modelech ani s testovacími piloty chybu. Neznamená to ale, že je vše v pořádku a stále se tím zabýváme.
Bohužel je zde spousta jiných oblastí, u kterých se očekává vývoj a zákazníci je vyžadují. Proto pro nás má vždy prioritu to, co bude prospěšné nejvíce - ocení to co nejvíc pilotů.
Pokud se ale setkáme s něčím, co nám zahlásí jeden člověk z desítek tisíc, tak to bohužel takovou prioritu nemá jako to s čím se setkají třeba tisíce pilotů.

Záchranný systém je část, u které si nemůžeme dovolit jen tak provádět změny, jelikož po dlouhé léta funguje pilotům velmi dobře. Jakákoli změna pak neovlivní jen toho jednoho člověka, ale úplně všechny. A je zde velmi velká pravděpodobnost, že u těch ostatních dojde ke zhoršení funkcionality při běžném létání, protože jakákoli změna má vliv na celkové chování.
Proto uměle vytvořená situace, kdy se člověk opravdu snaží něco vyvolat vs přirozené létání a především akrobatické létání mají zcela rozdílnou prioritu.
Omlouváme se tedy za opožděnou reakci, ale je velmi obtížné vyhovět všem. Problémem se budeme po vydání firmware pro GeoLink dále zabývat.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 27. Jul 2019 15:26:34 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 118
Jsem rád, že se záchranou stále zabýváte.

Prošel jsem si naši komunikaci a nenašel jsem tam zmínku o tom, že se vám to neprojevilo. Nicméně to není podstatné.

Pokud by nějaký zkušební pilot byl ochoten natočit video, byl bych rád a rád se přesvědčím, že je vše v pořádku.

Stejně tak, kdyby byl někdo z testovacích pilotů ochotný se mnou sejít a společně to prolítnout, možná by to trochu posunulo naše snažení. Ideálně okolí Prahy, ale jezdím prakticky po celé republice, tak by snad nebyl problém se domluvit. Například do Plzně a Ostravy jedu během srpna.

Přikládám naše video, kde je vidět problém:

https://youtu.be/HV-vDofxwiY

Cca čas 1:26 záchrana jde v pořádku nahoru i po nějakém lítání. Po té lítání do "U". Čas 1:57 záchrana výrazně do strany.

Určitě nechci vyvolávat nějaké nestandardní situace a jakkoliv úmyslně jednotku oblbnout. Souvraty, i když 6x po sobě my přijde jako zcela běžné létání a to nijak agresivní.

Rozumím, že máte dost práce a jiné priority. Proto si cením snahu, kterou tomu věnujete a věřím, že se vše vyřeší k plné spokojenosti. Stejně tak nechci zasahovat do systému záchrany a už vůbec nechci, aby kvůli mě, měli problémy desetitisíce jiných.

Kdyby se to projevilo jen mě, tak hledám problém u sebe, jenže se to projevilo u 4 pilotů a cca 7 helin různé velikosti (další byli z doslechu, tak nezmiňuji) u všech tipů jednotky. Proto jsem také udělal výzvu pokud se najdou ještě další ochotní piloti co to otestují, tak věřím, že se lépe podaří najít řešení.

Děkuji a těším se na další zprávy od Vás, jen doufám, že nebudu muset zase dlouho čekat.

Netopýr

_________________
Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 27. Jul 2019 18:43:35 
Offline
User avatar

Joined: Sun 09. Jun 2013 13:14:17
Posts: 962
Location: Plzeň
Nabízím se v Plzni. Můžeme spolu na nastavení heli a ostatní mrknout.
Mě už dlouhodobě funguje vše OK, ale uplně přesně jsem tě nezkoušel kopírovat za letu.

_________________
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 28. Jul 2019 9:36:23 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 118
Děkuji Habásku, výzvu beru, ozvu se přes PM, nebo mail.

_________________
Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 01. Aug 2019 13:34:00 
Offline

Joined: Mon 15. Aug 2016 21:08:41
Posts: 25
Location: Košice
Ahoj,

urobil som tých pár súvratov a záchrana fungovala normálne.
Ale neviem urobiť súvrat ako s lietadlom, len na konci zvislého letu sa otočím, teda nie je to "U".
Lietam s bezmennou skladačkou 450, ktorá vibruje ako sa len dá. SpiritPro.


Pozn.: Je to aj iné vlákno s rovnakým problémom: viewtopic.php?f=14&t=3393
bolo by vhodné zlúčiť to, ak sa dá.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 11. Jan 2020 19:59:34 
Offline

Joined: Sat 11. Jan 2020 19:44:50
Posts: 11
Ahoj,

dnes mne zachrana poslala MT325 z cca 10 metru do země :-( . Při visu jsem zkusebne zapnul. a místo nahoru to poslala dolu. Let předtím fungovala záchrana normálně. Nejsem si jist zda za to muže sideflip a backflip, které jsem před tím delal, či zda za to muze preneseni heli po inicializaci na jiné místo startu. U teto heli jsem cca tyden ladil kyvani ocasu, které po odstraneni vibraci (roztoceni bez listu a hledani chyby na vrtulce plus pouziti nového serva podarilo vyladit) - mikroSpirit

Je to tim prenesenim heli ? Muze to mit vliv? Jak se da otestovat zachrana zemi - před startem, za predpokladu, ze nepohnu heli by mela nastavit jen kladny uhel- ne?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 12. Jan 2020 10:08:12 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 118
Milo:

Věřím, že se ti to podařilo s těch 10m zachránit a neskončilo to až na té zemi. Pokud ne, mrzí mě to.

Přenášení heli nevadí. Dělám to tak vždycky. Teda pokud s tou heli po zapnutí neděláš kotrmelce. Pokud normálně neseš, lehce houpeš, tak určitě nevadí.

Já po zapnutí zkusím 2-3x záchranu, cyklika vždy nahoru. Přenesu heli a opět, mimo jiné, test záchrany. Někdy ještě při roztáčení. Vždy jde nahoru.

Flipy na jakoukoliv stranu na záchranu taky vliv nemají. Navíc i když se podaří záchrana zblbnout, tak během cca 15s letu se záchrana srovná.

Koukni na video výše v tomto vláknu.

Asi bych v tvém případě a z informací co jsi poskytnul, hledal jinde. Možná víc poradí ZeXx86.

Nemyslím si, že to mělo vliv na popsaný problém. Jen bych důkladně prověřil použití uSpirita na heli velikosti 325. uSpirit je do veliksoti 250 a jeden z důvodů budou asi prudy, který je schopný uSpirit přenést. Já jsem měl uSpirita na 380, ale rozvod napájení jsem udělal mimo uSpirita. Když to BEC nezvládne, vypadá to jinak, vlastní zkušenost.

Používáš nějakým způsobem STABILIZACI?

_________________
Netopyr

XL V2 700, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, Spirit 2, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12 a NETOPÝR


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 12. Jan 2020 13:04:50 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 12212
Ahoj,

přenášení může mít vliv jak psal Netopýr, pokud heli neleží nebo se neinicalizuje na boku, neměl by to být problém.

Nejlepší je se kouknout na tuto stránku:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... _Rescue/cs

Zde je popsáno vše co na to může mít vliv a také způsob prověření bez rizika, že to bude fungovat kdykoli během létání.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .