It is currently Fri 20. Sep 2019 1:58:00

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 28. Mar 2019 15:36:47 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8934
Ahoj,

vyskytuje se tento problém i s vypnutym motorem?
Pokud ne, pak to znamená, že dochází opravdu k rušení přenosu dat a problém by mělo jít snadno eliminovat.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 28. Mar 2019 18:52:01 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 34
Ahoj,
diky za tip.

Bez roztoceneho motoru se nic nedeje, hodnoty jsou poslusne na 0:-) Kdyz roztocim, tak ano. Zkusil jsem tedy vest cely telem kablik uplne mimo a jinou cestou, nez mi jde napajeni z BECu. Problem ale pretrvava.
Zkusil jsem Telem kabel dat do ruznych portu v Kosmiku, ale telemetrie jede jen v prostrednim.
Zkusil jsem i mezi kablik, na strane reglu, u konektoru dat alobal a cast kabliku do nej zabalit (odstinit od silovych kabelu k motoru) a uzemnit s kovovym plastem reglu - otacky uz neskaci, ale napeti a spotreba stale.
Take jsem si vsiml, ze obcas telemetrie vypadne - ukazi ze jen pomlcky. Je to na cca 2-3s a pak zas vse naskoci. Ukazatel signalu telemetrie je stale na plno a hodnota napeti prijimace zobrazena je. Zkousel jsem konektory na obou stranach Telem kabelu a tam je to v poradku. Zkousel jsem i hybat s kabelel, jestli neni nekde prerusen, ale take se zda byt OK.

Mate nekdo podobny problem, pripadne stejnou konfiguraci a funguje vam to?
Mate jeste nekdo napad, co dal?
Osobne si teda nedokazu predstavit, jak vic bych mel Telem kablik od zbytku sveta odstinit, kdyz ani oddeleni od vseho a alobal nepomohlo.

Diky,
Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 25. Apr 2019 6:22:54 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 34
Prosim, mate nekdo nejaky napad, co s tim dal?
Kosmik ma silove vyvody do motoru na kratsi strane krabicky a telem. zdirky nad tim. S tim uz moc nenadelam.
Nenapada vas nekoho, jak zjistit, jestli to ruseni vznika indukci v kabliku nebo uz primo v Kosmiku? Zkusil jsem se podivat do logu z Kosmika, ale tam zadne spicky nejsou. Ale to muze byt tim, ze jen nejsou chyceny ve vzorku...


Budu rad za kazdy napad, co jeste pripadne vyzkouset.


Diky,
Milan


Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 25. Apr 2019 7:13:12 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8934
Bohužel jsme se s daným problémem ještě nesetkali. Zkusil bych jednotku, regulátor a propojky položit nejlépe mimo model a všechny komponenty umístit od sebe co nejdál. A motor roztočit.
Takto se zjistí, jestli se jedná opravdu o nějaké EM rušení.

Převodový poměr je v jednotce nastaven správně?

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 25. Apr 2019 7:26:42 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 34
Dekuju, budu jeste badat.
Mam v planu jeste zkusit telem. kablik schovat do stiniciho opletu, po cele jeho delce a oplet uzemnit. Dam pak vedet.

Jinak pomer mam nastaven spravne, v Kosmiku je pocet polu na 2, tedy default.


Diky za pomoc,
Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 25. Apr 2019 11:56:41 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Ahoj Milane. V mém Logu 700 mám Kosmika 160 a Spirita Pro. V Kosmiku jsem nastavil počet pólů motoru a převodový poměr. V Jednotce Spirit jsem nastavil převodový poměr . Z Kosmika z prostředního konektoru mám vyvedený telemetrický kabel nový dvoužilový. Ten je zapojen do konektoru pro satelit na jednotce Spirit. Telemetrický kabel mám dlouhý 30 cm. Telemetrický kabel mám vedený společně se dvěma servokabely co vedou z Kosmika . Oba kabely i ten telemetrický mám zasmrštěn do smršťovací bužírky bez jakéhokoliv stínění. Telemetrie funguje naprosto bezchybně , žádné blikání ani vypadávání údajů na displeji vysílače Jeti nepozoruji. Spotřebovaná kapacita sedí +- 50mAh otáčky +-10 ot/min . Otáčky mimo telemetrii pro kontrolu měřím stroboskopickým otáčkoměrem.

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Fri 26. Apr 2019 6:14:24 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 34
Ahoj Jirko,
diky za info. Prosim Te, ty si nastavoval realny pocet polu motoru a prevodovy pomer i v Kosmiku? Tomas ale doporucuje nechat v Kosmiku vse v default nastaveni a to je, myslim, pocet polu=2 a ani pomer nemenit. Ja to tak mam a taky si myslim, ze to tak nějak ukazuje spravne. O vikendu ale teda testnu prenastavit i v Kosmiku. Nebo jestli k tomu rekne jeste neco Tomas?

Tomasi, neexistuje ve Spiritu nejaka moznost jak zjistit, jestli jdou "zkreslene" (rusene) hodnoty uz z reglu a nebo je neco mezi Spiritem a prijimacem? Jestli ma Jirka +- co ja, ale ma Jeti, tak si rikam, jestli nemuze byt "neco" zde.


Diky,
Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Fri 26. Apr 2019 6:32:52 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Ahoj Milane
V Kosmiku jsem měnil z defaultního natavení . dobu rozeběhu na 15 vteřin, počet pólů motoru na 14 (podle mého Pyra) , vnitřní odpor motoru na 15 mili ohmů a převodový poměr na 1: 10,46. Ve spiritu v telemetrii počet pólů motoru na 7 a převodový poměr na 1:10,5 (10,46 nejde nastavit)
To je vše , je to na 3 řádcích, ale trápil jsem se s tím docela dlouho , hlavně ty data z reglu :-)
Ještě jsem si vzpoměl na německém foru jsem někde našel video , kde bylo řečeno, že je dobré Kosmika pípáním přes páku plynu vyresetovat do modu 1 a následně záse pípáním do modu 4 což je heli mod. Pak jsem na počítači upravil směr rotace motoru a výše uvedené parametry. Nastavení uložil do regulátoru a bylo hotovo :-)

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 12. Sep 2019 19:34:09 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 34
Ahoj,
znovu bych oživil toto téma;-)
U Goblina 700, Kosmika 160 jsem s rusenim moc nepokrocil. Zkusil jsem odpojit serva, odstinit telem. kablik, uzemnit ocas, odpojit remen. Rušení je stále, občas skočí nesmyslné hodnoty. Ale nechce se mi vše vyndávat, takže budu zkoumat postupně;-)

Chtěl bych ale dořešit problém s otáčkami u Goblin 500 a reglu Jive 100LV. U reglu se nic nastavovat v SW nedá. Ve Spiritu mám poměr nastaven správně. Kontrolováno jak dle manuálu ke Goblinu, tak i přepočítáno. A stále jsou zobrazované otáčky o cca půlku nižší, než naměřené. Ale není to přesně půlka.
Ostatní telem. hodnoty jsou odpovídající.

Napadá vás někoho ještě něco?


Díky,
Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .