It is currently Thu 28. Mar 2024 18:11:59

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Fri 12. Oct 2018 7:57:26 
Offline

Joined: Tue 29. Aug 2017 16:49:57
Posts: 43
Habásek wrote:
Pokud jsi někde z Plzeňska tak se na to můžeme podívat u mě v dílně.
Jednotky i Geo na různých heli mám.


Navrhuji následující: Po telefonu je komunikace mnohem rychlejší, zavolal bych Vám, aby jste nic neplatil. Prosím poslal by jste mi číslo na Vás soukromou zprávou, nikde ho nebudu dále šířit + nějaké časové rozpětí, kdy bych Vás mohl kontaktovat ideálně po pracovní době.


S pozdravem
Honza


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 15. Oct 2018 19:48:10 
Offline
User avatar

Joined: Sun 09. Jun 2013 13:14:17
Posts: 962
Location: Plzeň
Ahoj, po té naší telef. komunikaci už vše ok? Bylo to těmi rozdílnými limity v bankách?
Upravoval jsi ještě něco v SW?

_________________
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 16. Oct 2018 13:28:59 
Offline

Joined: Tue 29. Aug 2017 16:49:57
Posts: 43
Dobrý den,

nedařilo se mi původně odhalit příčinu, protože se na první pohled systém choval nelogicky. Nyní vím, že se mi tam vlastně se mi měnilo 6 hodnot, proto to budilo tak chaotický dojem. (3hodnoty kolektivu aktivovaného vysílačkou + 3hodnoty záchrany aktivované Geolinkem)

Nejednalo se o to, že bych koupil jednotku nedávno, byl jsem úplný začátečník a nedokázal jí nastavit. Jedná se o jednu z prvních jednotek, které šli na trh a v průběhu let vyšli updaty
s novými změnami/funkcemi.

Když jsem začínal s touto jednotkou, jestli si dobře vzpomínám, tak limity se nastavovali pouze jednou + moje chápání limitů je, že se jedná o bezpečnostní prvek př. na přijímači v modelu odzkouším mechanicky maximální výchylky serv, kdy ještě nedochází k narážení žádné části mechanizmu. Takto nastavím limity jen jednou a pak libovolně mohu programovat vysílačku a pokud udělám chybu, nebo se třeba sečtou nějaké mixy a přijímač by dostal povel k větší výchylce, která by vedla k poškození modelu přijímač se zastaví na limitu. Pokud mám zájem mít menší výchylky př. pro start,než pro akrobacii nastavím „omezení“ ve vysílačce př.(křivkami, atd.) Pokud bych měl nastavovat limity serv pro každý letoví režim zvlášť pak se dle mého názoru nejedná o limity serv a můžu si hodnoty libovolně programovat rovnou ve vysílačce.

Z tohoto důvodu mého chápání limitů mě nenapadlo, že přibyla možnost měnit limity serv pro každou banku zvláště.

1) Příčina byl tedy rozdíl v limitech serv pro každou banku. Tímto se mi opravila maximální výchylka záchrany pro každou banku a z vysílačky aktivovaná výchylka záchranného kolektivu.


Dále mne trápila menší výchylka záchrany aktivovaná geolinkem + s rozdílnými hodnotami sice jen „malími“ rozdíly, ale byli tam.

Jestli si dobře pamatuji tak dříve jste mohl pro každou banku nastavovat výchylku záchranného kolektivu je tehdy pokud v jedné bance nebyla v kartě pokročilé nastavena funkce záchrana (Normál nebo akro). Pokud jste v žádné bance neměl nastavenu funkci (Normál nebo akro), pak v každé z bank byl jezdec černý(aktivní),šel nastavit v každé bance rozdílně. V případě že jste měl jen v jedné bance nastavenu funkci záchrana (Normál nebo akro), pak byl černý a aktivní jezdec jen u záchrany v ostatních bankách jezdci zšedli, nedali se měnit a měli totožnou hodnotu s bankou ve které byla nastavena záchrana. Takže mi z počátku nenapadlo že geolink aktivuje zašedlou hodnotu záchranného kolektivu z aktivní banky + že se hodnoty v bankách mohou lišit.

2) Příčina byl v každé bance nastavená jinak velká výchylka záchranného kolektivu + zšedlý posuvný jezdec, který se tvářil jako neaktivní.

Abyste tento zšedlí a neaktivní jezdec mohli změnit je třeba na okamžik nastavit v bance funkci na záchranu posunout jedzec a následně vrátit funkci zpět př. na koaxiál. Je příjemné že můžete mít pro každou banku zvláště jinak agresivní záchranu. Bál jsem se, že to nebude možné mít př mírnou záchranu pro rozlétání, agresivní (maximální hodnotu záchranného kolektivu) pro akrobacii. Jde to, to je super.

Tímto prosím vývojáře, aby někdy v budoucnu opravili jezdce tak, aby byli vždy černé + aktivní = šli rovnou libovolně měnit bez nutnosti měnit ve funkci „režim stabilizace“.

Zatím jsem testoval model jen v ruce na zemi a jen režimy Koaxiál, Stabilizace akro, Záchrana normál s odpojeným motorem a nastavenou minimální výškou 1metr + akcelerace sepnutí 10. Podvozkem dolu Geolink aktivoval záchranný režim i výcviky správně.

Našel jsem další nesrovnalost invertu pro režim stabilizace akro vypadá že se Geolink spíná ve vyšší výšce než je nastavená cca o +4metry. Zkoušeno na násypu před barákem, takže jsem nemohl vyzkoušet vyšší rozdíl výšek, abych mě 100% jistotu u této funkce.
Setkal se někdo s rozdílnou výškou u inveru??? Co stím?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .