It is currently Sun 19. Nov 2017 0:17:57

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Thu 28. Sep 2017 20:25:09 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Ahoj,
díky za odpověď. Beta je spirit-aerofw-1.0-beta17.
Motor záchrany při staženém plynu je tedy objasněn, takže jsem to zbytečně ošetřoval nastavením vysílače. :-)
Ale vůbec teda nerozumím tomu jak bych mohl za letu trimovat jinak než na vysílači.Ano je tam funkce pro "Nastavení trimů" a jak píši výše toto provádím po přistání zvoleným kanálem (7) a jednotka přesně dle manuálu toto potvrdí zákmitem křidélek. Myslím, že to dělám přesně podle manuálu kapitole "Obecné/Trimovací let".
Při aktivaci záchrany jde z vysílačky na obecný zisk -77%.

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Fri 29. Sep 2017 20:27:57 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Dnes jsem šel ověřit v diagnostice kolik procent obecného zisku se nastaví při záchraně, tak 67%.
A ještě bych se zeptal na jednu věc. Vysledoval jsem, že poté co se jednotka zinicializuje a mám zapnutou stabilizaci, tak serva jednou prokmitnou. Pokud to udělám s vypnutou stabilizací (zisk=0), tak prokmitnou asi 5x. Dnes mi ale při žádném pokusu neprokmitly ani jednou co to znamená? Jinak vše fungovalo (na zemi).
Díky

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Sat 30. Sep 2017 18:36:40 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 6876
Ahoj,

děkuji za informace.

"prokmitnou asi 5x." - nastane vždy, když je aktivní záchranný režim při spuštění jednotky.
Pokud je přepínač v poloze, kdy má být záchrana aktivní ale přesto se tento stav neprojeví, pak to je podezřelé.
Mělo by to fungovat vždy stejně. Jsou všechny ostatní přepínače ve spráné poloze? V některé poloze či letovém režimu by mohla být záchrana např. neaktivní (nepřiřazen daný spínač).

Obecný zisk je jinak v pořádku.

Zisk=0 doporučuji upravit např. na zisk 1%

Nastavení trimů je v pořádku, pokud se provede (ale nelétá se bežně s trimy ve vysílači - pouze dočasně).

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Wed 04. Oct 2017 20:55:17 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Ahoj, díky za odpověď.
Možná jsem úplně nepochopil nastavení. Začal jsem znovu číst návod na nastavení a začal od začátku.
Mám použitý kanál 8 pro aktivaci "F.Stabi funkce" tedy záchrany a kanál 5 pro nastavení zisku a tím aktivaci stabilizace.
Pokud aktivuji kanál 8 pro záchranu a mám vypnutou stabilizaci (kanál 5 na "0"), tak se nic neděje. Pokud nastavím obecný zisk, tak záchrana funguje. Vzhledem k tomu, že chci zapínat záchranu při vypnuté stabilizaci, tak jsem přimixoval k páčce záchrany nastavení obecného zisku do kanálu 5.
Je to tak správně? Má to tak být?
Co se týče prokmitu serv při aktivaci jednotky, tak dnes prokmitly jen při druhém zapnutí z deseti pokusů.
Ještě mě napadlo, že může být problém v napájení jednotky, kdy v návodu je bec na AUX a já tam mám ESC opto bez bec a napájení mám přes Sbus propojku.
Tak jsem odpojil ESC a zapojil BEC na AUX, ale nedošlo k žádné změně.
Napadá Tě co bych mohl ještě změnit?
Díky


Attachments:
Záznam 3.JPG
Záznam 3.JPG [ 270.09 KiB | Viewed 91 times ]
Záznam-Noproblem.JPG
Záznam-Noproblem.JPG [ 212.45 KiB | Viewed 91 times ]
Záznam-problem.JPG
Záznam-problem.JPG [ 271.37 KiB | Viewed 91 times ]

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Tue 10. Oct 2017 17:35:10 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Tak škoda. :(
Spirit bude muset z letadla ven. :cry:
Ještě si chci letos zalítat.

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Tue 10. Oct 2017 21:21:21 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 6876
Ahoj,

Velmi se omlouvam za opozdenou odpoved. Bohuzel odpovidam na spoustu dotazu a ne vzdy si pamatuji kdo se na co ptal :( Mame tisice zakazniku a neni to vzdy v moznostech jednoho cloveka.
Proc musi jit z letadla? Ono to nelitalo?

Bohuzel jsem zcela nepochopil to primixovani. V kazdem pripade je ale velmi podezrele, ze inicializace je nekdy odlisna - zde odhaduji na neco v nastaveni vysilace. Melo by to byt ve vsech pripadech stejne.

Quote:
Mám použitý kanál 8 pro aktivaci "F.Stabi funkce" tedy záchrany a kanál 5 pro nastavení zisku a tím aktivaci stabilizace.

F: Stabi funkce se pouziva prave pro aktivaci zachrany a nebo zachrany.

Kanal 5 se v tomto pripade nepouziva pro aktivaci zachrany ani stabilizace, ale pouze pro nastaveni zisku a letoveho rezimu (head-lock/normal).

Tady ta tabulka by to mela vysvetlit vice:
http://aero-man.spirit-system.com/index ... kan.C3.A1l

Jednotku muzeme zdarma proverit, zda senzor funguje jak ma. Pokud ne, opravime to.

Z logu jde videt, ze neni v poradku: Hlavni smycka programu uvazla - zde se stalo neco spatneho. Je k jednotce pripojen BT nebo Wifi modul?

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Wed 11. Oct 2017 19:18:08 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Ahoj, díky za odpověď,
- lítalo to, ale nemohl jsem tomu věřit, tak do vyjasnění jsem to chtěl zatím raději vytáhnout
Quote:
F: Stabi funkce se pouziva prave pro aktivaci zachrany a nebo zachrany.
Kanal 5 se v tomto pripade nepouziva pro aktivaci zachrany ani stabilizace, ale pouze pro nastaveni zisku a letoveho rezimu (head-lock/normal).

Tak to taky mám. Funkci "F:" a přiřazeným kanálem 8 aktivuji záchranu. Jen jsem zmíňoval, že pokud mám na 5. kanálu nastavený zisk "0", tak záchrana nefunguje.
A ano, mám k jednotce připojeno BT. Je fakt, že když jsem to zkoušel, tak jsem měl vždy připojeno BT, nebo PC. Že by to dělalo neplechu?
To BT jsem měl doposud léta připojené trvale na jiném Spiritu v heli a neměl jsem s tím problém. Tuto jednotku co mám v letadle jsem zatím s BT neprovozoval.
Zítra půjdu do garáže a vyzkouším to s odpojeným BT a uvidíme.

Ještě abych se vrátil úplně na začátek. Můj hlavní problém je v tom, že při aktivaci záchrany se jednotka po několika úspěšných pokusech najednou rozhodne, že místo aby letadlo zvedala nahoru, tak jej vrhne dolů. :o
Toto mi jednou udělala i jednotka v heli s nějakou starší verzí FW, když jsem měl špatně nastavenou "optimalizaci směru piruet" a aktivoval jsem záchranu, tak šla do země. :cry:
Pokud nepomůže odpojit BT, tak bych jednotku nejraději přivezl a klidně i s érem.Pokud by to teda bylo vůbec pro Vás schůdné. Teď jezdím do Havířova obden. ;)

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Wed 11. Oct 2017 19:46:43 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Tak mi to nedalo a šel jsem odpojit BT z jednotky a od napájení a řekl bych, že se nic nezměnilo. Tedy co se týče signalizace serv po inicializaci. Tentokrát to nepohnulo servy nijak. Pět pokusů se zapnutou stabilizaci i s vypnutou. Jsem už z toho trochu zmatený. Teď jsem to zkoušel bez křídel, takže spoléhám jenom na pohyb výškovky a směrovky.
Ve všech případech ale po inicializaci při zap. stabilizaci výškovka i směrovka správně reaguje na pohyb a záchrana funguje taky.

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Fri 13. Oct 2017 7:44:58 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 6876
Ahoj,

rozhodnotí, že má letět dolů namísto nahoru by mělo nastat, pokud to má jednotka blíže k vyrovnání do vodorovné polohy.
Např. při střemhlavém letu dolů je to 50:50 zda se rozhodne na jednu nebo na druhou stranu. Nemusí to tedy znamenat, že je něco nutně špatně.
Ale pokud je např. ve vodorovné poloze a chce jít dolů, když se aktivuje záchrana, tak to špatně je.

Pokud by to nebyl problém, jednotku prosím zašli v obálce - testování může trvat déle než den - potřebujeme ji sundat tak či tak. Kolega provede všechny testy, které dnes máme.
Pak se může dát na náš model a budeme mít 100% jistotu, zda je nebo není OK. Testujeme jednotky i v mrazu a vibracích, takže to nějakou dobu trvá.

V současných verzích jak u heli tak aero je možné docílit špatného chování záchrany tak, že budou serva připojena jinak, než podle schématu v průvodci (a nebo se budou kanály pohybovat opačným směrem v kartě Diagnostika a nebo je pozice jednotky zvolena nesprávně).
Pak bude chování takové, že to bude ze začátku fungovat, ale s přibývajícím časem se to bude zhoršovat.

Pokud bys vyfotil jednotku na modelu a poslal nastavení, mohu to zkontrolovat.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Režim záchrany
PostPosted: Sat 14. Oct 2017 20:48:18 
Offline

Joined: Sun 08. Mar 2015 20:06:59
Posts: 59
Ahoj,
díky za odpověď, přikládám fotky a nastavení.


Attachments:
100_5671.JPG
100_5671.JPG [ 1.26 MiB | Viewed 35 times ]
100_5668.JPG
100_5668.JPG [ 1.37 MiB | Viewed 35 times ]
Katana.4ds [255 Bytes]
Downloaded 1 time

_________________
Protos,Agile 5.5,T14SG.....
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .