It is currently Sun 21. Jul 2019 20:55:56

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Wed 07. Jan 2015 19:57:39 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8799
Please proceed according the following steps:

1 - Right click to Start/open Device manager
2 - go to Ports (COM & LPT)
3 - Right click to Device Silicon Labs CP210x.
4 - Click to Tab Port Settings and open Advanced Settings
5 - open combo box with COM port ID
6 - select COM port with the lower possible value which is unused and click OK button.
7 - close the Device manager and start the Software, you should see COM port which was selected in device manager. In my case it was COM3.

Now, all should work without any issue. You have to connect cable from the interface to SYS position in the unit and connect the battery.


Attachments:
1.png
1.png [ 47.35 KiB | Viewed 2214 times ]
2.png
2.png [ 96.82 KiB | Viewed 2214 times ]
3.png
3.png [ 105.82 KiB | Viewed 2214 times ]
4.png
4.png [ 101.52 KiB | Viewed 2214 times ]
5.png
5.png [ 99.6 KiB | Viewed 2214 times ]
6.png
6.png [ 91.06 KiB | Viewed 2214 times ]
7.png
7.png [ 119.64 KiB | Viewed 2214 times ]

_________________
Spirit System developer
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 02. Feb 2019 4:09:37 
Offline

Joined: Wed 17. Sep 2014 2:17:53
Posts: 3
Hi, I have a spirit pro that I can not connect to with the interface software. (Latest version)

1. Connected to the SP using Win 10 and updated the firmware to 2.6.1 worked OK.
2. Connected a Spektrum DSM2 RX and bound OK.
3. Restarted the SP and the software would not find the SP.
4. Have tried 3 different interface leads, 2 different windows PC (Win10) (Win7)
5. Successfully connected in recovery mode, but after flashing, the SP is not found by the software.
6. Successfully connect both PC'S to a non pro spirt, so the software, cables, all proven on a non pro spirit.
7. Have now run out of ideas!

Your assistance would be greatly appreciated.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 02. Feb 2019 16:11:17 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8799
Please verify status LED of the Spirit unit. It should pulsate at the beginning and then steady on, once initialized. Can you confirm this?
It does not matter which unit it is. It must work with any Spirit unit.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 02. Feb 2019 23:29:38 
Offline

Joined: Sat 02. Feb 2019 22:43:34
Posts: 9
I have the same issue
have done what you say but still no connection
the unit has a slow on and off flash red light
com port 1


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 04. Feb 2019 8:13:30 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8799
The Status LED must be ON all the time when you are trying to connect. Normally this process takes just 6 seconds - initialization.
If it is not steady On, then it will unfortunately not work.

Can you confirm that after few seconds the Status LED is steady On?

This mean that you have to start the Spirit Settings software just when it is steady, not when it is pulsating.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 04. Feb 2019 8:40:10 
Offline

Joined: Sat 02. Feb 2019 22:43:34
Posts: 9
yes led is steady
but interface cant see the unit


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 04. Feb 2019 8:43:54 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8799
Good. When you unplug the USB interface from the computer, do you see still the same COM ports in the Spirit Settings software / Connection tab?
This mean you have to just unplug the USB and then re-launch the software.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 05. Feb 2019 8:37:02 
Offline

Joined: Sat 02. Feb 2019 22:43:34
Posts: 9
yes the coms port is the same
i think the unit has some sort of jam and the interface cant get past it
led is steady when i start up program


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 05. Feb 2019 11:23:05 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8799
Ah, no - if interfaces are still same this mean that the only issue is in the USB driver in your computer.
So the issue is not related with Spirit unit at all.

Please check this guide:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... er_Windows

Especially at the bottom you can see the issue you are encountering right now.
It should be enough to reinstall the USB driver with the one from the Spirit Settings software.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 06. Feb 2019 5:21:43 
Offline

Joined: Sat 02. Feb 2019 22:43:34
Posts: 9
ok ,
done all of that
still nothing
removed all old sprit software and reinstalled
coms port shows driver working and coms port 1
tried std spirit unit and connects no problems
asks for me to update firmware,
not willing to do this yet .
tried different interface,still nothing interfaces are working as it can see the std spirit ,
seems the pro need a reboot
Ron


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], passe partout and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .