It is currently Wed 17. Oct 2018 22:21:23

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Mon 08. Oct 2018 9:09:11 
Offline

Joined: Wed 09. Dec 2015 22:19:26
Posts: 10
Have you checked the spirit logs ? And tried to remove the pinion from the main gear so the main and tail is not engaged ?

And yes you can not fly it like it is


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Oct 2018 16:52:14 
Offline

Joined: Thu 27. Sep 2018 8:07:44
Posts: 6
So, one step further or probably not. :shock:

First @rfauske: Yes, i have removed the pinion from the main gear, and there first test runs were ok, but difficult is, that the problem occurs from time to time, not always.... so this is not really meaningful.

I have installed the antistatic kit from logo and tried some test runs. Motor RPM stills goes down from time to time. The spirit unit isn`t rebooting any more when the RPM goes to zero, but basic problem is still the same.

I have tried with firmware version 2.4.3, here are the errors in the spirit log:

00:00 Calibration Finished
00:10 Good Health Message
00:20 Good Health Message
00:30 Received Frame was Corrupted
00:40 Good Health Message
00:50 Good Health Message
01:00 Good Health Message
01:10 Governor was Engaged
01:20 Good Health Message
01:30 Good Health Message
01:40 Governor was Engaged
RPM Sensor data are too noisy
01:50 Good Health Message
02:00 Good Health Message


and with the newest firmware 2.5.2:

00:00 Calibration Finished
00:10 Good Health Message
00:20 Good Health Message
00:30 Governor was Engaged
RPM Sensor data are too noisy
00:40 Good Health Message

Still any suggestions, because I am clueless now :?

Tino


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Oct 2018 16:55:52 
Offline

Joined: Wed 09. Dec 2015 22:19:26
Posts: 10
Tried without gov in the spirit and in the scorpion instead ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Oct 2018 18:14:45 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8075
Hello,

unfortunately antistatic spray might not help if static discharges are really big.
It look like also receiver signal is corrupted from time to time.

Oh, you have connected RPM sensor. Can you tell me which sensor you are using? I guess it is RPM cable from Castle ESC, right?
I recommend to disconnect this cable and try again. But with Castle governor or at least throttle curves.
If the RPM cable is feeding bad signal then it could cause big troubles.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .