Spirit System
http://spirit-system.com/phpBB3/

[SOLVED] Geo-Link Problems
http://spirit-system.com/phpBB3/viewtopic.php?f=20&t=2714
Page 1 of 3

Author:  Jeeprogue [ Sat 11. Aug 2018 21:25:43 ]
Post subject:  [SOLVED] Geo-Link Problems

I installed my Geo-Link, performed the Compass Calibration. (Geo-Link displays a solid Blue LED) I am using the Coaxial Stability mode with the Spirit Pro. I have checked the box for the Geo-Link, and i have checked the boxes for Return to home and Position hold in the AID tab under the Geo-Link page. I have assigned the Position Hold and Return to home to Aux1 and Aux2 Respectivly. I have verifed in the channel mapping page that the Switches are functioning with the Spirit Pro. I have also checked that when using position 3 (assign home) switch did in fact change the home from what i had initially set in the software. I am able to view the flight logs in the maps tabs, This also shows a connection with 12 satellites. The problem is that Position hold appears to have no effect what so ever. And when triggering return to home nothing happens. Did i miss something, or is there something wrong?

Author:  Jeeprogue [ Sun 12. Aug 2018 15:26:50 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

bump

Author:  FrankFuss [ Sun 12. Aug 2018 16:17:15 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

You can test RTH on the bench. Set the Home position some distance away. When you activate RTH on the bench, the swashplate should tilt in the direction of the Home position. This does not solve your problem, but at least you can test it easily.

Author:  Jeeprogue [ Sun 12. Aug 2018 17:05:20 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

I performed the test, nothing happens.

Attachments:
geolink 1.png
geolink 1.png [ 15.79 KiB | Viewed 417 times ]

Author:  Jeeprogue [ Sun 12. Aug 2018 17:05:55 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

picture 2

Attachments:
geolink 2.png
geolink 2.png [ 15.52 KiB | Viewed 416 times ]

Author:  ZeXx86 [ Sun 12. Aug 2018 22:29:00 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

Hello,

all is looking well. The only problem I am thinking about is, that at the time of engaging there is no valid GNSS signal.
So you can make sure that before flying the GeoLink has blue light steady ON.

Could you verify it, please?

Author:  Jeeprogue [ Mon 13. Aug 2018 0:11:05 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

Steady blue light is the only light it ever displays.

Author:  ZeXx86 [ Mon 13. Aug 2018 7:20:46 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

I suggest to set RTH point at least 20 meters far from your starting point.
Then you can activate RTH and you have to see that the swashplate will move immediately somewhere.
If swashplate will move, then it mean the RTH is working.

If nothing will happen then there is some issue we have to find together. If Position Hold is activated, then you will rather not see any activity on the ground.

Author:  Jeeprogue [ Mon 13. Aug 2018 20:29:13 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

Preformed RTH test again, RTH home was set on PC software to a location approx. 200 meters away. Geo-Link displayed solid blue light. When i flip the switch for return to home, the heli did not respond. Disconnected the battery, Reconnected and tried again. Same results. I put the heli in the air, same results for both RTH and Position hold. No response.

Author:  Jeeprogue [ Tue 14. Aug 2018 16:29:06 ]
Post subject:  Re: Geo-Link Problems

Do you think it could be an issue with the firmware update?

Page 1 of 3 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/