It is currently Mon 17. Dec 2018 9:08:01

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Thu 09. Aug 2018 7:45:50 
Offline

Joined: Tue 07. Aug 2018 11:18:36
Posts: 11
ZeXx86 wrote:
Hello,

the values are looking good. The behavior is very interesting as if receiver is connected somehow improperly or sending strange data.
Is it possible to not connect receiver?

Could you please let me know if you can see serial number in the Connection tab - is the last digit "....-10"?


Good morning,

I did another test: with only Slave-BEC in AUX1 and the Nick-Servo (CH2) connected the unit stays in "sleep-mode" after booting.
I couldn't get a connection via USB so I added the receiver (RUD-Port and AIL-Pin). This way I copuld get it out of "sleep mode".

Interesting detail: while giving nick-input the unit stays awake even if the input doesn't change, if I activate the rescue mode it goes back to sleep after 1-2 seconds and I get the following message from the usb-connection:
Attachment:
spirit_unstable.JPG
spirit_unstable.JPG [ 25.17 KiB | Viewed 42 times ]


So, at last, here's the serial number of the device:
Attachment:
spirit_serial.JPG
spirit_serial.JPG [ 14.09 KiB | Viewed 42 times ]


I'm afraid there's nothing more I can do and the the unit packed and send back to you!?
Can you perhaps tell me when I will have it back approximately? I'm just asking because that's the last part I need to get my new TDF up in the air. :)

Greetings,
Thomas


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 09. Aug 2018 8:57:06 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8276
Well, done - it should be possible to fix the problem remotely. It look like for some reason there is corrupted internal memory, but it can be fixed quite easily.
Did you send the unit already?

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 09. Aug 2018 9:07:15 
Offline

Joined: Tue 07. Aug 2018 11:18:36
Posts: 11
ZeXx86 wrote:
Well, done - it should be possible to fix the problem remotely. It look like for some reason there is corrupted internal memory, but it can be fixed quite easily.
Did you send the unit already?


Not yet - I was waiting for your answer. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 09. Aug 2018 9:26:52 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8276
Please check my private message.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 09. Aug 2018 11:00:30 
Offline

Joined: Tue 07. Aug 2018 11:18:36
Posts: 11
Hello,

I can report everything is fixed and working! :)

I got a special software that replaced the original "Spirit Settings". I had to downgrade to 2.4.3 to make this software work with my unit.

After starting the software while my unit was awake (hold nick all the time) it reported the unit was repaired - and that it was.

I reinstalled the version 2.5.0 on my unit, reconnected everything and now I can look forward to my first flight with a spirit pro. :)

Greetings,
Thomas


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], pkotatko and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .