It is currently Fri 30. Oct 2020 9:07:01

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 15:35:23 
Offline

Joined: Sun 29. Dec 2019 19:15:12
Posts: 12
Hello,

the blue light on geolink is on but the software says "not connected".
I have made the compass calibration for several minutes but...no way.

The only workin tabs on the GeoLink page are info and update.

I tried to update the firmware but unsuccessfully.

How can I solve?

Thank you for helping


Attachments:
Schermata 2020-01-15 alle 15.28.58.png
Schermata 2020-01-15 alle 15.28.58.png [ 48.46 KiB | Viewed 195 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 15:40:50 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10038
The only way to solve this problem is to finish the calibration.

It will not finish if done improperly. It is very important to rotate with the module in all possible directions.
If needed I can send you a video that is available on YouTube.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 15:47:15 
Offline

Joined: Sun 29. Dec 2019 19:15:12
Posts: 12
Thank you for your prompt replay,

I have seen the video on youtube, thanks.

How can I realize that the compass setting is finally completed by the blu led on Geolink?

Or simply I have to turn and turn and turn?

I appreciate!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 17:21:27 
Offline

Joined: Sun 29. Dec 2019 19:15:12
Posts: 12
Sorry to bother you but I have tried to calibrate the compass but the geolink is still not connected.

I have turned the model for 10 minutes in all the way, but no solution.

How can realize if the compass setting has been done?

Thank you


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 17:47:53 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10038
It is clearly displayed by the Status LED. You will see a periodic flashing even if there is no movement.

This might help you:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... alibration

It does not matter how long the module is being calibrated but if it is done correctly. It might take infinite time if you are missing some angle unfortunately.
If done properly it will not take more than one minute. Try to focus at the video so you will see what is needed.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 18:33:33 
Offline

Joined: Sun 29. Dec 2019 19:15:12
Posts: 12
Ok. I will try it again but I wish to be sure to do it correctly, because I have turned and turned but without any result:
1)I switch the Tx on
2)I power the model: the spirit light is steady on, geolink blinks 1 time only than SWITCH OFF. NO BLINKING LIGHT ON GEOLINK, as in the video!
3) I start to move the model.

Is this procedure correct? As I suppose I loose some important step.

Thanks again


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 18:50:55 
Offline

Joined: Sun 29. Dec 2019 19:15:12
Posts: 12
Furthermore, you have sent me the link of the manual, on how to calibrate, but the manual says:

2.3 Calibration process
In order to perform the calibration it is necessary to enter Spirit Settings/GeoLink/Module and click the Calibration request button.

The problem is that I cannot enter Spirit Settings/GeoLink/Module as it says “not connected”!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 19:16:09 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10038
GeoLink should blink when you are moving with it. As shown at the video.

Calibration mode must be first requested by clicking in the Spirit Settings. I thought you have did it.

If there is only one blink, then GeoLink is operating normally. And likely the problem is in connection. Please check if the cable is connected at the right port.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 15. Jan 2020 19:48:57 
Offline

Joined: Sun 29. Dec 2019 19:15:12
Posts: 12
Solved! I have connected the geolink to the sat 2 port and it’s working.
I was getting crazy, thank you for your patience.
I hope this post can help other customers.
Have a good night


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 18. Oct 2020 20:06:54 
Offline

Joined: Thu 16. Jul 2020 12:55:59
Posts: 4
Hello,

I "reopen" this post, because I have the same problem. "Geolink is not connected". Geolink connected to Sat2 Port. Blue light ON, Spirit 2 Fw:3.2.0 .

From flymax767 post:

"2.3 Calibration process
In order to perform the calibration it is necessary to enter Spirit Settings/GeoLink/Module and click the Calibration request button.

The problem is that I cannot enter Spirit Settings/GeoLink/Module as it says “not connected”! "


Best regards.

Jorge

Spain


Attachments:
Spirit_3_2_0_Ok_1.jpg
Spirit_3_2_0_Ok_1.jpg [ 225.75 KiB | Viewed 57 times ]
Sat2_Blue_Light_On_1.jpg
Sat2_Blue_Light_On_1.jpg [ 125.27 KiB | Viewed 57 times ]
Geolink_not_connected_1.jpg
Geolink_not_connected_1.jpg [ 136.98 KiB | Viewed 57 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .